Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Μαζικά στις 13 του Οκτώβρη!

Η αποφασιστικότητα των αγωνιστικών δυνάμεων για την επιτυχία της κινητοποίησης επαναβεβαιώθηκε σε χτεσινή συνδικαλιστική σύσκεψη

«Συνεχίζουμε αγωνιστικά στις 13 του Οκτώβρη»! Αυτό είναι το μήνυμα της χτεσινής συνδικαλιστικής σύσκεψης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, που μαζί με τους ΕΒΕ της χώρας προχωρούν αποφασιστικά στο κλείσιμο των καταστημάτων και στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας 13 του Οκτώβρη, κόντρα στις μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΓΣΕΒΕΕ, η οποία έσπευσε να συντονιστεί με την ΕΣΕΕ και να... αναβάλει την κινητοποίηση των ΕΒΕ, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο το «διεκδικητικό» πλαίσιο που είχε θέσει εξαρχής. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση των αγωνιστικών δυνάμεων των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και αυτοκινητιστών, θα γίνει στις 10 το πρωί στην Ομόνοια. Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι ο αγώνας δε σταματά εδώ, θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί, με συνέπεια και αποφασιστικότητα.

Μιλώντας εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής, ο Π. Γαλανόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, τόνισε ότι με το πλαίσιο αιτημάτων της η Συντονιστική αντιπροσωπεύει το 95% των επαγγελματοβιοτεχνών και άσκησε κριτική στην ΕΣΕΕ επισημαίνοντας ότι «είναι υπέρ της περαίωσης των ανέλεγκτων χρήσεων, υπέρ της κατάργησης της αργίας της Κυριακής». Για τη ΓΣΕΒΕΕ, ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια, έστω στα λόγια έβγαζε μια κραυγή διαμαρτυρίας, τώρα οι μάσκες έπεσαν. Ούτε ένα αίτημα από αυτά που θέτουν οι δύο οργανώσεις δεν αγγίζει τον επαγγελματοβιοτέχνη. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να μιλάμε για υγιές Ταμείο όταν δεν παλεύουμε για το θέμα του φαρμάκου και των νοσηλίων».

Ο Γ. Χιόνης, μέλος της Επιτροπής και πρόεδρος του σωματείου Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αθήνας, χαρακτήρισε αναμενόμενη την απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ για μετάθεση της κινητοποίησης. «Θυμόμαστε όλοι το ΠΔ 258 για την ενοποίηση των Ταμείων μας, που έγινε με τρόπο που δεν καλύφθηκαν τα ελλείμματα, και τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ». Υπάρχει αγανάκτηση στις Ομοσπονδίες για εκείνους που δεν ήθελαν να εκφραστεί η αγωνιστική δράση, πρόσθεσε ο συνδικαλιστής.

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης εναντίον των μικρών ΕΒΕ στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό, σημείωσε: «Τα νέα φορολογικά μέτρα έχουν στο στόχαστρό τους οικονομικά ασθενέστερους. Ξέρουμε ότι 150 χιλιάδες συνάδελφοί μας δεν μπορούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους στο Ταμείο με τραγικές συνέπειες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ολη αυτή η αγανάκτηση και οι συνέπειες δε μας αφήνουν περιθώριο να κάνουμε πίσω. Τα φορολογικά μέτρα δεν έχουν καμία αίσθηση δικαιοσύνης. Στρώνουν το δρόμο για να κλείσουν κάποιες από τις μικρές επιχειρήσεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις μεγάλες επιχειρήσεις».

Μιλώντας για την κινητοποίηση στις 13 του Οκτώβρη, ο Γ. Χιόνης τόνισε: «Κύριο μέλημά μας είναι πώς θα οργανώσουμε καλύτερα τη συγκέντρωση. Παίρνουμε θετικά μηνύματα από δεκάδες σωματεία. Ολοι μαζί θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα για να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές».

Ο Θ. Στρουμπούλης, πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών Αθήνας, επισήμανε χαρακτηριστικά για τη στάση της ΓΣΕΒΕΕ: «Οποιος δε θέλει να ζυμώσει πέντε μέρες κοσκινίζει». Συμπλήρωσε ότι στο «πάρα πέντε» μετέθεσαν την κινητοποίηση και πήγαν με την ΕΣΕΕ, επειδή ήθελαν να δημιουργήσουν ένα τέλμα. «Η ΕΣΕΕ δεν έχει σταθεί ποτέ στο πλευρό του μικρού εμπόρου. Ολη αυτή η προσπάθεια επιδιώκει να βάλει φρένο στην αγωνιστική κινητοποίηση για τις 13 του Οκτώβρη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνδιάσκεψη τον Μάρτη (2009-12-10 00:00:00.0)
Οι αγώνες θα συνεχιστούν (2008-10-25 00:00:00.0)
Δυναμική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική (2008-10-14 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την πανελλαδική κινητοποίηση (2008-09-23 00:00:00.0)
Βρώμικη συναλλαγή (2002-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ