Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ
Συμπόρευση με ... νόημα

Με την ελαχιστοποίηση των ζητημάτων που προβάλλουν, στην αλλαγή του άρθρου 14 του φορολογικού νόμου για την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, και σε ένα γενικόλογο αίτημα περί στήριξης του ΟΑΕΕ, οι ηγεσίες των διοικήσεων Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) ανακοίνωσαν χτες κλείσιμο καταστημάτων για τις 22 του Οκτώβρη, με τη ΓΣΕΒΕΕ να αλλάζει την αρχική της απόφαση, που ήταν για τις 13 του Οκτώβρη και, μάλιστα, χωρίς απόφαση των οργάνων της. Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ είχε επισημάνει σχετικά, αναφερόμενη στην ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ: «Με αυτήν την κίνηση δείχνει την απέχθειά της στους αγώνες και ψάχνει σωσίβιο στην αγκαλιά της ΕΣΕΕ των μεγαλεμπόρων, που παίρνει γραμμή κατευθείαν από την κυβέρνηση».

Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που: α) οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ αντιμετωπίζουν πλήθος προβλημάτων που γεννιούνται από τη συγκεκριμένη φιλομονοπωλιακή κυβέρνησης και ΕΕ, β) τα ασφαλιστικά προβλήματα είναι σημαντικά, γ) το ωράριο λειτουργίας και η αργία της Κυριακής βρίσκονται στον «αέρα», δ) οι πολυεθνικές σαρώνουν τους μικρούς. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος αναφέρθηκε μόνο στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξαιτίας και της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας, για την οποία - όπως είπε - οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα ...στήριξης των μικρών επιχειρήσεων σε αντίθεση με ό,τι γίνεται στη χώρα μας. Για τον ΟΑΕΕ, είπε ότι τα χρήματα δεν επαρκούν ούτε για συντάξεις δυο μηνών και προανήγγειλε μείωσή τους.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Δ. Αρμενάκης, έκανε λόγο για άσχημη οικονομική συγκυρία σε ολόκληρη την υφήλιο, μόνο που, όπως είπε, δεν είναι λύση το «στράγγιγμα των φορολογούμενων», αλλά «να πέσουν λεφτά στην αγορά», χωρίς φυσικά να αναφέρει ούτε πού θα βρεθούν αυτά τα λεφτά, ούτε και από πού θα ...«πέσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ