Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Συνδιάσκεψη τον Μάρτη

Τη διεξαγωγή Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης τον ερχόμενο Μάρτη αποφάσισε στην τελευταία της συνεδρίαση η Γραμματεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΠΣΕΑ) των ΕΒΕ, ξεκινώντας άμεσα τις διαδικασίες για τη διεύρυνση του περιεχομένου του πλαισίου δράσης και των στόχων της.

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΣΕΑ σημειώνει: «Μετά από διεξοδική συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των αυτοαπασχολούμενων, τις εξαγγελίες και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στη συζήτηση του προϋπολογισμού για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, διαπιστώθηκε ότι κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με την προηγούμενη της ΝΔ.

Διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά ότι η θέση των μικρών αυτοαπασχολούμενων και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης καθημερινά χειροτερεύει και την ίδια στιγμή κλιμακώνεται η επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων. Εγινε απολογισμός των κινητοποιήσεων που οργάνωσε η ΠΣΕΑ στις 9 Δεκέμβρη που αποτέλεσαν μια πρώτη απάντηση στην κλιμάκωση της επίθεσης που δεχόμαστε με στόχο να πληρώσουμε την κρίση που αυτοί δημιούργησαν. Μέσα από τη συζήτηση καταλήξαμε ότι στις σημερινές συνθήκες για την αναγέννηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την αποτελεσματική απόκρουση της πολικής που υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και την κερδοφορία του σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, είναι πλέον αναγκαίο και ώριμο:

Να προχωρήσουμε στη διεξαγωγή Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης το Μάρτιο 2010.

Να ξεκινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες για τη διεύρυνση του περιεχομένου, του πλαισίου δράσης και των στόχων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ.

Απευθυνόμαστε σε όλες τις αγωνιστικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος και τους καλούμε να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, γιατί στις σημερινές συνθήκες είναι ο μόνος δρόμος για μια άλλη πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος σε αντίθεση και σε αντιπαράθεση με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, που έχουν πλέον επιλέξει το δρόμο του κοινωνικού εταιρισμού, του εκφυλισμού και της εξαφάνισης κάθε αγωνιστικής φωνής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ