Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΜΑΛΙΑ
Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.--

Κύμα διαδοχικών βομβιστικών επιθέσεων καμικάζι σε κτίρια του ΟΗΕ, το αιθιοπικό προξενείο και το Προεδρικό Μέγαρο στην αυτόνομη και αυτοανακηρυχθείσα ως ανεξάρτητη «Σομαλιλάνδη» καθώς και στο Πούντλαντ της βόρειας Σομαλίας προκάλεσε χτες το θάνατο 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό αρκετών άλλων.

Αν και καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη των πέντε καλά συντονισμένων βομβιστικών επιθέσεων, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον διέκρινε «σημάδια επίθεσης της Αλ Κάιντα».

Στο βόρειο λιμάνι Μποσάσο στο Πούντλαντ σημειώθηκαν δύο επιθέσεις από ισάριθμους βομβιστές αυτοκτονίας κοντά σε βάσεις των φιλοκατοχικών σομαλικών και κατοχικών αιθιοπικών δυνάμεων. Από την επίθεση σκοτώθηκαν οι βομβιστές και ένας φρουρός ασφαλείας.

Παράλληλα, στο Ναϊρόμπι της Κένυας πραγματοποιούνταν συνομιλίες «για την έξοδο της Σομαλίας από την κρίση», μεταξύ αξιωματούχων από τις ΗΠΑ, την Κένυα, το Τζιμπουτί, την Αιθιοπία, το Σουδάν, την Ουγκάντα και τη Σομαλία. Σε κοινή ανακοίνωσή τους εξέφρασαν θλίψη «για την έλλειψη ενότητας και τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στην ηγεσία της Σομαλίας» και ζητούν το σχηματισμό νέας κυβέρνησης σε 15 μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ