Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην εκπαίδευση

ΡΩΜΗ.--

Με μαζικές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις, καταλήψεις σχολείων και σχολών αλλά και καθιστική διαμαρτυρία εκδηλώνουν οι μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι την αντίθεσή τους στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης της Ιταλίας για την Παιδεία. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η περικοπή δαπανών της τάξης των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, μαζικές απολύσεις, κλείσιμο σχολείων, αύξηση αριθμού μαθητών ανά αίθουσα κ.ά.

Χτες, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πιάτσα Ναβόνα της Ρώμης τη στιγμή που διεξαγόταν η συζήτηση και στη συνέχεια η ψηφοφορία στη Γερουσία για το θέμα αυτό, όπου 162 γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ, 134 κατά και 3 απείχαν. Παρόμοιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας, ενώ σήμερα αναμένεται πανιταλική διαδήλωση διαμαρτυρίας στη Ρώμη, με απεργία όλου του εκπαιδευτικού τομέα.

Από τη μεριά του ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα στη Γερουσία, αλλά επανέλαβε πως οι διαμαρτυρίες αυτές καθοδηγούνται από την αντιπολίτευση.

Τέλος, το «Δημοκρατικό Κόμμα», σε μια προσπάθεια να κερδίσει τις εντυπώσεις, ανακοίνωσε πως θα προωθήσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ακύρωση των μεταρρυθμίσεων. Από τη μεριά του ο επικεφαλής του κόμματος «Ιταλία των Αξιών», Αντόνιο Ντι Πιέτρο, υποστήριξε ότι θα βοηθήσει να συγκεντρώσει τις 500.000 υπογραφές που απαιτούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ