Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Μπαράζ εκρήξεων στο Ασαμ

ΓΚΟΥΓΟΥΑΧΑΤΙ.--

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σημειώθηκε χτες στο κρατίδιο Ασαμ της Ινδίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 68 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πάνω από 335 να τραυματιστούν. Παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σημειώνουν ότι υπήρξε συντονισμός στις 11 εκρήξεις, καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη. Η περιοχή του Ασαμ χαρακτηρίζεται ταραγμένη επί δεκαετίες, καθώς δρουν αυτονομιστικές αντάρτικες οργανώσεις και στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε στόχος διαφόρων βομβιστικών επιθέσεων για τις οποίες κατηγορήθηκαν «ισλαμιστές αντάρτες». Η πλειοψηφία των εκρηκτικών μηχανισμών των χτεσινών επιθέσεων είχε τοποθετηθεί σε πολυσύχναστες αγορές, κυρίως σε δίκυκλα.

Οι επιθέσεις προκάλεσαν όπως ήταν φυσικό πανικό, με τους τραυματίες να προσπαθούν να προσεγγίσουν τα ασθενοφόρα και τον κόσμο να μην μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει.

Αναλυτές αποδίδουν τις επιθέσεις σε τρομοκρατικές ομάδες από το Μπαγκλαντές, επικαλούμενοι την «οργάνωση» και υποστηρίζουν ότι ενδέχεται οι αυτονομιστές να μην έχουν καμία ανάμειξη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ