Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ενδεικτικά τα ανοίγματα Ομπάμα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ενα ακόμη οχυρό του κατεστημένου, το βρετανικό περιοδικό «Εκόνομιστ», «ψήφισε» για πρόεδρο των ΗΠΑ, τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, γερουσιαστή του Ιλινόις, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος σύμφωνα με χτεσινή δημοσκόπηση διεύρυνε εκ νέου το προβάδισμά του σε 7%, έναντι του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών Τζον Μακέιν.

Χτες επίσης ο Ομπάμα προχώρησε σε μια εντυπωσιακή διαφήμιση μισής ώρας σε πανεθνική εμβέλεια σε πολλά κανάλια, λίγο πριν την έναρξη του τελικού του μπέιζμπολ, που εικάζεται ότι στοίχισε 7 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης χτες, ο πρώην αντιπρόεδρος, πρώην υποψήφιος πρόεδρος και νυν «οικολόγος»... σταρ, Αλ Γκορ, έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Μπαράκ Ομπάμα όσον αφορά την κρίσιμη αναμέτρηση στην πολιτεία της Φλόριντα. Ο Ομπάμα, σε κοινή εμφάνιση με τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, δήλωσε ότι ενδεχομένως θα συμπεριλάβει Ρεπουμπλικάνους στην κυβέρνησή του, εάν κερδίσει, όπως π.χ. τον υπουργό Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς. Ενδιαφέρον «άνοιγμα» ειδικά προς τον Γκέιτς, προφανώς θα εκτίμησε τις ικανότητές του και τα οράματά του όπως τα κατέθεσε την Τρίτη, σε ομιλία του, όπως ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επεκτείνουν το δόγμα του προληπτικού πολέμου, επέκταση που πρέπει περιλαμβάνει πλέον και πυρηνικά πλήγματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ