Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Μαζικά στους δρόμους για την Παιδεία

ΡΩΜΗ.--

Ενα εκατομμύριο άνθρωποι (μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι) συγκεντρώθηκαν χτες στη Ρώμη, για να διαδηλώσουν ενάντια στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Παιδεία, ενώ πολύμορφες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας. Πετυχημένη θεωρήθηκε και η απεργία που πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του εκπαιδευτικού τομέα.

Νέα πανιταλική διαδήλωση από το διοικητικό και διδακτικό προσωπικό των πανεπιστημίων, με την υποστήριξη των φοιτητών έχει αναγγελθεί για τις 13 Νοέμβρη. Ωστόσο, η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στην επιλογή της να διαλύσει το δημόσιο σχολείο προς όφελος της ιδιωτικής εκπαίδευσης και έτσι ανακοινώθηκε ότι την ερχόμενη βδομάδα πρόκειται να παρουσιάσει το αναλυτικό σχέδιο νόμου για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, που μεταξύ άλλων προβλέπει την αισθητή μείωση του αριθμού των μόνιμων καθηγητών αλλά και τη μετατροπή των πανεπιστημίων σε ιδρύματα με ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις.

Την Τετάρτη η Γερουσία ενέκρινε τις μεταρρυθμίσεις που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας Μαρία Στέλα Τζελμίνι που μεταξύ άλλων προβλέπουν την περικοπή δαπανών από τον προϋπολογισμό, μαζικές απολύσεις, το κλείσιμο σχολικών συγκροτημάτων και την αύξηση σε 30 μαθητές ανά αίθουσα στα Δημοτικά, ενώ για τα Γυμνάσια προβλέπει την κατάργηση των γραπτών εξετάσεων και την υιοθέτηση των επιδόσεων μέσω βαθμολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ