Σάββατο 8 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση, πραγματοποιεί, αύριο Κυριακή, στις 10 το πρωί, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΚΑ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας (οδός Ν. Τρυπιά). Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο 15 Νοέμβρη έως και την Τρίτη 18 Νοέμβρη. Στο μεταξύ, αύριο Κυριακή, το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ Νομού Θεσσαλονίκης διοργανώνει τη 29η σύσκεψη των Σωματείων Μακεδονίας - Θράκης, στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (οδός Αριστοτέλους 27) στις 10 π.μ.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Κλιμακώνει τη δράση της για την κυριακάτικη αργία και το ωράριο η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας. Τη Δευτέρα, 10 Νοέμβρη, στις 10 το πρωί, συνδικαλιστές θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση σε δυο σούπερ - μάρκετ της αλυσίδας «ΑΤΛΑΝΤΙΚ». Εξόρμηση και ομιλία στους εργαζόμενους των καταστημάτων «Sprider» και «Κριμάτογλου» θα γίνει την Τετάρτη 12 Νοέμβρη, ενώ την Κυριακή 16 Νοέμβρη θα αποκλειστεί το κατάστημα της πολυεθνικής «LIDL» στη Νέα Αρτάκη που ανοίγει «ελέω» απόφασης κυβέρνησης ΝΔ και του νομάρχη Εύβοιας Θ. Μπουραντά (ΠΑΣΟΚ) με το πρόσχημα περί «τουριστικών περιοχών».

ΙΓΜΕ: Κινητοποίηση και συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Ανάπτυξης έκαναν χτες οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την κατοχύρωση του ερευνητικού ρόλου του Ινστιτούτου, προσλήψεις επιστημόνων και τεχνικών και άμεση χρηματοδότηση της μισθοδοσίας.

ΔΕΗ - ΕΦΑΠΑΞ: Η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του «νόμου Σιούφα» κατά το σκέλος που θέσπιζε «πλαφόν» στο εφάπαξ που δικαιούνται οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ κατά την αποχώρηση από την υπηρεσία τους. Ανάλογη απόφαση έχει υπάρξει παλαιότερα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο που κατάργησε το αντίστοιχο αντισυνταγματικό «πλαφόν» για τις τράπεζες. Το Δημόσιο υποχρεώνεται να επιστρέψει ποσό περίπου 12.000 ευρώ σε συνταξιούχο της ΔΕΗ που αποχώρησε από την υπηρεσία του το καλοκαίρι του 1998, ενώ ανοίγει ο δρόμος για να δικαιωθούν όσοι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

ΑμΕΑ: Σε συγκέντρωση - συνέλευση, αύριο Κυριακή 9 Νοέμβρη, στις 10 π.μ., στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), καλεί η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) Αττικής και Νήσων. Στο μεταξύ, εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑμΕΑ) θα γίνουν στις 22 και 23 Νοέμβρη 2008 στα γραφεία του Πανελλαδικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών (Μενάνδρου 26, Αθήνα). Αιτήσεις υποβολής υποψηφιοτήτων υποβάλλονται έως τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη 2008.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ