Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Οχι στην εργοδοτική ασυδοσία

Καταγγελίες του Συλλόγου για τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε διάφορα καταστήματα

Την ασυδοσία των εργοδοτών ντόπιων και ξένων, που σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση στοχεύουν στην ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και την διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος στο εμπόριο, καταγγέλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις στο χώρο του εμπορίου είναι τραγικές. «Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη τώρα την περίοδο των εορτών. Με πρόσχημα την εξυπηρέτηση του καταναλωτή παραβιάζονται ακόμα και τα τελευταία εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα. Η εργοδοσία μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζει τίποτα», υπογραμμίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων.

Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι ο σύλλογος επισημαίνει ότι «οι εργαζόμενοι αυτές τις μέρες είναι φυλακισμένοι στα καταστήματα παρά την προσπάθεια να εμφανιστεί η πολυτέλεια των βιτρινών και το πόσο καλά περνάνε». «Δεν υπάρχουν ωράρια, εξαναγκάζονται σε ωράρια εξαντλητικά μέχρι τις δέκα το βράδυ και όποιος αρνηθεί (ΦΩΚΑΣ) το τίμημα είναι η απόλυση». Ο σύλλογος καταγγέλει τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΤΛΑΝΤΙΚ (Αποστόλου), την ΥΒΟΝΝΗ και άλλα καταστήματα, συμπληρώνοντας ότι: «Σ' αυτήν την προσπάθεια έχουν την στήριξη της κυβέρνησης που σφυρίζει στο σκοπό του κέρδους εξυμνώντας τα καλά της οικονομίας της αγοράς και του χρηματιστηρίου».

Οι εμποροϋπάλληλοι δηλώνουν ότι: «Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν απαρατήρητες. Θα αγωνιστούμε για την ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων που αφορούν το ωράριο και τις εργασιακές σχέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ