Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπογράφτηκε η σύμβαση των δημοσιογράφων

Αυξήσεις 5% στους μισθούς των συντακτών των ημερήσιων εφημερίδων Αθηνών, προβλέπει η συλλογική σύμβαση εργασίας, που υπογράφτηκε μεταξύ ΕΣΗΕΑ και της Ενωσης των ιδιοκτητών (ΕΙΕΑ). Η ισχύς της σύμβασης ορίζεται από 1/10/1999 έως 31/12/2000.

Σύμφωνα με την ίδια συμφωνία, τα θεσμικά αιτήματα του κλάδου παραπέμπονται σε νέα συλλογική διαπραγμάτευση και, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, «όσα από αυτά γίνουν αποδεκτά, θα περιληφθούν σε συμπληρωματική ΣΣΕ ή ιδιωτική συμφωνία». Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου του 2000.

Επίσης υπογράφτηκε πρωτόκολλο, με το οποίο επαναβεβαιώνονται όσα ισχύουν για τις ημέρες και το χρόνο έκδοσης των εφημερίδων, καθώς και οι αμοιβές για την παροχή εργασίας στο 7ο φύλλο. Τέλος, οι δυο ενώσεις ανέλαβαν την υποχρέωση να καταλήξουν και να υπογράψουν κείμενο, στο οποίο θα διατυπώνονται «ορισμένες βασικές δεοντολογικές αρχές, που θα διέπουν την άσκηση της δημοσιογραφίας. Οι αρχές αυτές, κοινώς αποδεκτές, θα δεσμεύσουν και τα δυο συμβαλλόμενα μέρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ