Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ερχονται τσουχτερές αυξήσεις

Τις επερχόμενες «τσουχτερές» αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΣΕ, επιβεβαίωσε ουσιαστικά χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος επισκέφτηκε το πλυντήριο των συρμών ΗΣΑΠ στο σταθμό «Ειρήνη».

Δεν είχε φυσικά πρόθεση ο υπουργός να αναφερθεί στον ΟΣΕ. Απλά ήθελε να παρουσιάσει τα έργα «εκσυγχρονισμού» των ΗΣΑΠ, ορισμένα από τα οποία - ειρήσθω εν παρόδω - θα τα κατασκευάσουν ιδιώτες και θα αναλάβουν την εκμετάλλευσή τους για πολλά χρόνια (π.χ. τέσσερις υπόγειους σταθμούς στάθμευσης). Οταν όμως οι δημοσιογράφοι έθεσαν στον υπουργό ερώτημα για τα εισιτήρια του ΟΣΕ, ο Κ. Χατζηδάκης άφησε να εννοηθεί ότι μέχρι τέλος του χρόνου η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ανακοινώσει τις αυξήσεις στα εισιτήρια του Οργανισμού.

Εμείς να σημειώσουμε ότι το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΟΣΕ, εκτός από τις «τσουχτερές» αυξήσεις στα εισιτήρια, προβλέπει, επίσης, δραστική μείωση του προσωπικού, καθώς και περικοπές δρομολογίων. Πρόσχημα για όλα αυτά είναι δήθεν η αντιμετώπιση του συσσωρευμένου ελλείμματος του ΟΣΕ. Ωστόσο, πίσω από τα μέτρα αυτά βρίσκεται η πολιτική ιδιωτικοποίησης των κερδοφόρων τμημάτων του ελληνικού σιδηροδρόμου, ενόψει της πλήρους απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών μεταφορών το 2011.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ