Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κανένα πλοίο στη Σομαλία! Οχι στις στρατιωτικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Κανένα ελληνικό πλοίο στη Σομαλία - Οχι στις στρατιωτικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ απαιτεί να γυρίσει αμέσως πίσω η φρεγάτα "Θεμιστοκλής" από τα ανοιχτά της Σομαλίας και να μην πάει η φρεγάτα "Νικηφόρος Φωκάς". Δεν έχουν καμία απολύτως δουλειά να συμμετέχουν στη ναυτική ΝΑΤΟική ή ευρωπαϊκή δύναμη αστυνόμευσης της περιοχής, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση. Η αντιμετώπιση των όποιων κρουσμάτων πειρατείας είναι υπόθεση των χωρών της περιοχής και όχι του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Είναι προκλητικό να δεινοπαθεί ο ελληνικός λαός και ταυτόχρονα εκτός από τα κέρδη του κεφαλαίου να του φορτώνουν τα τεράστια βάρη των εξοπλισμών και της συμμετοχής σε πολεμικές αποστολές εκτός συνόρων, στο πλαίσιο ένταξης και συμμετοχής της χώρας στα επιθετικά σχέδια ΗΠΑ και ΕΕ.

Οι τεράστιοι εξοπλισμοί που προγραμματίζει η κυβέρνηση με τη γνωμοδότηση και του ΚΥΣΕΑ δε γίνονται με κριτήριο τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, αλλά καθορίζονται από τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο συμμετοχής της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και από την ανάγκη συμμαχιών του ελληνικού κεφαλαίου.

Στις συνθήκες όξυνσης των λαϊκών προβλημάτων και επίθεσης στα δικαιώματα του ελληνικού λαού, η πάλη του κατά της συμμετοχής της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ δεν είναι ζήτημα μόνο για την υπεράσπιση της ειρήνης και της εθνικής κυριαρχίας, αλλά και προϋπόθεση για να μην πληρώσει το κόστος της καπιταλιστικής κρίσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ