Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Σ' ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΩ - ΚΑΤΩ

...ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ: «Ο δημοφιλής βασιλιάς της Ιορδανίας μεταμφιέζεται συχνά ταξιτζής, οδοκαθαριστής, γκαρσόνι κλπ. και αναμειγνύεται με τον λαό... Είναι ό,τι πρακτικότερο για έναν ηγέτη, να ζει και να βλέπει τα προβλήματα του λαού...» (ο Δ. Ρίζος στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ).

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: «Sold out η ορκωμοσία Ομπάμα. Οργιο μαύρης αγοράς με τα εισιτήρια της τελετής παραλαβής της προεδρίας των ΗΠΑ. Εχουν τυπωθεί 250.000 "μαγικά χαρτάκια", η τιμή των οποίων φτάνει ακόμη και τις 40.000 δολάρια (...) Ορισμένοι επιτήδειοι προαγοράζουν και μεταπωλούν τα εισιτήρια μέσω ιντερνέτ. Στην ουσία πωλούν και αγοράζουν αέρα καθώς τα εισιτήρια ακόμη δεν έχουν διατεθεί (...) Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα δωμάτια ξενοδοχείων για τις επίμαχες ημέρες. Οι τιμές που ζητούν οι ξενοδόχοι για ένα δίκλινο φτάνουν μέχρι και 1.500 δολάρια με μίνιμουμ χρέωση τεσσάρων ημερών. Στη μαύρη αγορά, εξάλλου, έχουν βγει και οι εφημερίδες της επόμενης ημέρας των εκλογών (...) Μια Washington Post της 5ης Νοεμβρίου πωλείται έως και 200 δολάρια (...) Από το επιτελείο του Ομπάμα έχουν αρχίσει οι διαρροές για το τι μέλλει γενέσθαι σε φλέγοντα ζητήματα (...) Η στρατιωτική δύναμη θα αυξηθεί ενώ θα αρχίσει και πάλι το κυνήγι του Οσάμα μπιν Λάντεν» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΗ ΣΟΥΠΑ: «Στην κρίση δεν παίζεις ούτε πειραματίζεσαι (...) Επειδή χρειάζεται η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση το ΠΑΣΟΚ οφείλει να γίνει ο άξονας μιας ευρύτερης, καθαρής και ουσιαστικής σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΟ ΓΚΕΤΟ ...ΚΑΤΩ ΜΑΣ: «Χάρη στους μετανάστες ξαναζούν υποβαθμισμένες γειτονιές του κέντρου της πόλης και έχει αναζωογονηθεί η στάσιμη μέχρι πριν από λίγα χρόνια κτηματομεσιτική αγορά της περιοχής. Οι μετανάστες ενοικιάζουν ή αγοράζουν υπόγεια, ισόγεια και διαμερίσματα χαμηλών ορόφων. Ο κοινωνικός διαχωρισμός πραγματοποιείται σε επίπεδο... ορόφου στην πολυκατοικία κι αν υπάρχει κάτι που διαχωρίζει την Αθήνα από τις υπόλοιπες μεγαλουπόλεις είναι η απουσία γκέτο» (το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ