Σάββατο 22 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναγκαιότητα η εγγύηση των δικαιωμάτων του παιδιού

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών

Συνάντηση με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλευτή Λίλα Καφαντάρη. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Χάρης Χουρδάκης, μέλος του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας, η Βάνα Τζιατζή, μέλος του Τμήματος Παιδείας και ο Φάνης Λέφης, από το Τμήμα των Επαγγελματιών Βιοτεχνών. Από την πλευρά του Συλλόγου συμμετείχαν ο πρόεδρός του Παναγιώτης Σαρμπάνης και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Μαίρη Αργύρη και Αγγελική Ρήγα. Ο Σύλλογος περιέγραψε στην αντιπροσωπεία του Κόμματος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Χ. Χουρδάκης δήλωσε ανάμεσα στα άλλα: «Οι διαδικασίες, οι κατευθύνσεις της ΕΕ, για την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, απ' τη μια πλευρά και η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου που ωθείται σε όλους τους τομείς, απ' ό,τι φαίνεται προωθείται και στο συγκεκριμένο τομέα, με τραγικές επιπτώσεις στις λαϊκές οικογένειες και στην ισόρροπη πνευματική - ψυχική ανάπτυξη του παιδιού». Και σε άλλο σημείο επισήμανε ότι «θα κάνουμε παρέμβαση συνολικότερα ως Κόμμα για την αναγκαιότητα της εγγύησης των δικαιωμάτων του παιδιού».

Ο Π. Σαρμπάνης είπε μεταξύ άλλων ότι «ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το υπουργείο Παιδείας το όλο θέμα, της υποχρεωτικής εκπαίδευσης του νηπιαγωγείου και ο τρόπος που πάει να εφαρμοστεί, δυστυχώς, είναι πέρα από κάθε λογική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ