Σάββατο 22 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ»
Παρέμβαση για τη σωτηρία του βουνού

Φάκελο με τις παρεμβάσεις του τροποποιημένου ΠΔ που οδηγούν στην τσιμεντοποίηση και εμπορευματοποίηση του βουνού, παρέδωσε χτες η Επιτροπή στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Παρέμβαση στην Προεδρία της Δημοκρατίας για τη σωτηρία της Πάρνηθας από την τσιμεντοποίηση και εμπορευματοποίηση στην οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το τροποποιημένο ΠΔ που προωθεί η κυβέρνηση, έκανε χτες το πρωί αντιπροσωπεία της επιτροπής «Δράση για την Πάρνηθα». Η αντιπροσωπεία της επιτροπής, αποτελούμενη από τον Θάνο Τραβασάρο, δημοτικό σύμβουλο Μενιδίου, τον Ιπποκράτη Κοκκινόπουλο, νομαρχιακό σύμβουλο ΝΑΣ Ανατολικής Αττικής και τον Αντώνη Θεοχάρη, δασολόγο του Δασαρχείου της Πάρνηθας, συναντήθηκε με τον Κ. Μπίκα, διευθυντή του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο φάκελο που παρέδωσαν τα μέλη της επιτροπής ενημερώνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το τροποποιημένο ΠΔ - πριν το υπογράψει - και για τους σοβαρούς κινδύνους τσιμεντοποίησης του βουνού που εγκυμονεί, αν εφαρμοστεί, καθώς προβλέπει, μεταξύ άλλων:

  • Δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» στις Αφίδνες δίπλα στη ζώνη απολύτου προστασίας της Πάρνηθας (προβλέπεται να αναπτυχθούν γραφεία, εργαστήρια, βιομηχανικές μονάδες και κατοικίες σε έκταση 500 στρεμμάτων με δομημένη επιφάνεια 120.000 τ.μ.).
  • Δημιουργία Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με άγνωστη σύνθεση και αρμοδιότητες για την εκμετάλλευση του Κτήματος Τατοΐου, στο οποίο προβλέπεται η ανάπτυξη εστιατορίων, αναψυκτηρίων, εκθεσιακών χώρων, ιππικών εγκαταστάσεων κλπ.

Επίσης, επισημαίνουν ότι τα νομοθετήματα της κυβέρνησης προβλέπουν τον εκσυγχρονισμό και επέκταση των εγκαταστάσεων του Καζίνο.

Ο Κ. Μπίκας υποσχέθηκε ότι θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υποστήριξε, ωστόσο, όσον αφορά στο θέμα της υπογραφής του ΠΔ από τον Πρόεδρο ότι αυτός μπορεί να κινηθεί μόνο μέσα στο πλαίσιο του νόμου, κάτι που σημαίνει ότι έχει δικαίωμα να κρίνει μόνο τη νομιμότητα του ΠΔ...

«Σαν επιτροπή δε μας ενδιαφέρει μόνο γι' αυτά που κάηκαν στην Πάρνηθα, αλλά κυρίως και γι' αυτό που έχει απομείνει και θέλουμε να το προστατεύσουμε. Ομως, το συγκεκριμένο ΠΔ ανοίγει το δρόμο στην εμπορευματοποίηση και εκμετάλλευση της Πάρνηθας», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Θ. Τραβασάρος. Ο Ι. Κοκκινόπουλος σημείωσε: «Ο φάκελος περιέχει όλα τα στοιχεία για τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν στην Πάρνηθα, αλλά και αυτές που έχουν γίνει, γιατί η τσιμεντοποίηση ξεκίνησε πολύ νωρίτερα. Γι' αυτό οι κάτοικοι θα πρέπει με αγώνα να διεκδικήσουν να παραμείνει η Πάρνηθα λαϊκός πλούτος».

Ο Α. Θεοχάρης κατήγγειλε ότι «σήμερα βλέπουμε την επίσημη πολιτεία να νομοθετεί για κάτι το οποίο είναι παράνομο και αντιλαϊκό. Και όταν καταστρέφεται το πράσινο από την ίδια την πολιτεία με διάφορα νομοθετήματα, τότε είναι αναγκαίο οι πολίτες να ξεσηκωθούν, ώστε να μην περάσει αυτό το ΠΔ που τσιμεντοποιεί με τη "βούλα" του κράτους δάσος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ