Σάββατο 22 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Πόρισμα δείχνει παρανομίες

Ακυρες βγάζει το πόρισμα του Σώματος Δημοσίων Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ, τελικά, τις αποφάσεις της Διοίκησης της ΔΕΠΤΑΗ(Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού - Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου), να παραμερίσουν τα νόμιμα όργανα διοίκησης για την κατασκευή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου «ΠΣΚΗ» και να ορίσουν ως Διευθυντή μέλος της διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης. Αυτό γίνεται μετά από καταγγελία της «Αγωνιστικής Κίνησης Δημοτών Ηρακλείου» και του Συμβούλου της Στέλιου Ορφανού.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή Ηρακλείου με απόφασή της απομάκρυνε τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΠΤΑΗ, Κ. Λατρώνη, αφαιρώντας του την ευθύνη κατασκευής του έργου και στη θέση του τοποθέτησε τον Τ. Αναστασάκο, μέλος του ΔΣ της ΔΕΠΤΑΗ. Αυτή η κίνηση πρακτικά σημαίνει ότι το ίδιο πρόσωπο (ή το ίδιο όργανο) θα είναι ο ελέγχων και ο ελεγχόμενος, χωρίς να απολογείται σε κάποιο όργανο για τις αποφάσεις και τις κινήσεις που θα γίνονται για την κατασκευή του έργου.

Το πόρισμα επισημαίνει καθαρά τη σύνδεση της αντικατάστασης του νόμιμου από έναν παράνομο Διευθυντή, με την απόρριψη από την πλευρά του πρώτου των υπερβολικών και παράνομων απαιτήσεων του αναδόχου εργολάβου του έργου, στον οποίο η Δημοτική Αρχή, φαίνεται, θέλει να εξασφαλίσει ευνοϊκότερη επίβλεψη.

Ετσι όπως καταγγέλθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η «Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών Ηρακλείου»: «Ως επιβεβαίωση των παραπάνω ανησυχιών, στην πρώτη συνεδρίαση της Διοίκησης της ΔΕΠΤΑΗ με την παρουσία των κ. Μαμουλάκη - Αναστασάκου, εκλεκτών του κ. Κουράκη (δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ), εγκρίθηκαν όλα τα βασικά αιτήματα του εργολάβου που είχε απορρίψει ο προηγούμενος Διευθυντής που απομακρύνθηκε... Συγκεκριμένα:

Εγκρίθηκε πληρωμή 450.000 ευρώ για εγκατάσταση Κλιματιστικής Μονάδας όταν το πραγματικό κόστος δεν υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ! Επίσης, εγκρίθηκε, με το πρόσχημα του κατεπείγοντος, να πληρωθούν με προέγκριση μια σειρά υπερσυμβατικές εργασίες, χωρίς να έχει καν εγκριθεί η τροποποίηση της σύμβασης.

Με τέτοιες μεθόδους και ανταλλάγματα διαφημίζουν ότι πέτυχαν την επιτάχυνση της κατασκευής του έργου. Ομως, όλα αυτά είναι ΑΚΥΡΑ και μετέωρα μετά την ανακοίνωση του πορίσματος» επισημάνθηκε στη συνέντευξη της παράταξης.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η «Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών Ηρακλείου», είχε επισημάνει από την αρχή, πως η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, απλώς, «ψάχνει προσχήματα ώστε να μεταθέσει δικές της ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση μπροστά στα επικείμενα προβλήματα των επόμενων μηνών». Κυρίως όμως ότι ετοιμάζεται - με πρόσχημα τις δυσκολίες χρηματοδότησης - να ξαναρίξει στο τραπέζι όλα τα εκβιαστικά διλήμματα αμφισβήτησης του δημόσιου χαρακτήρα του έργου, αναθέτοντάς το σε ιδιώτες με κάποια ανταλλάγματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ