Κυριακή 23 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι προστάτες...

Το ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι το ...ασφαλές αγκυροβόλιο της ολιγαρχίας, το κόμμα που - μαζί με το ΠΑΣΟΚ - εφάρμοσε τις τελευταίες δεκαετίες σκληρά προγράμματα καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που έπληξαν καίρια τα λαϊκά συμφέροντα, είναι λίγο - πολύ γνωστό.

Το θέμα είναι ότι την ακραία φιλομονοπωλιακή τους στάση τη διαφημίζουν κιόλας. Ετσι, το υπουργείο Οικονομικών προβάλλει το σύνθημα ότι με τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2009 «προστατεύουμε τους πολίτες, θωρακίζουμε την οικονομία».

«Προστατεύει» τους πολίτες, με το να τους φορτώνει 7,1 δισ. ευρώ επιπλέον φόρους, να περικόπτει τα κονδύλια ακόμα και του «Ταμείου κατά της φτώχειας», να μην τιμαριθμοποιεί τη φορολογική κλίμακα, να επιμένει στην εφαρμογή μιας σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής μείωσης των ελλειμμάτων με κατακρεούργηση των «κοινωνικών» δαπανών, την ανάγκη κάλυψης των οποίων αναθέτει στους επιχειρηματίες, και, ταυτόχρονα, να δίνει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και στο μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτή είναι η «προστασία», που προσφέρουν οι «προστάτες» μας. Να μεταφέρουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους. Οι προστάτες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ