Κυριακή 23 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Πάνω απ' όλα» η επιχειρηματικότητα

«Υγεία πρώτ' απ' όλα», είναι ο τίτλος καταχώρισης για το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υγεία - Πρόνοια 2000 - 2008», προϋπολογισμού ύψους 500 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί το υπουργείο Υγείας με τη συμβολή (ποσοστό 80%) δύο διαρθρωτικών Ταμείων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Το πρόγραμμα, όπως αναφέρεται, δομείται σε τρεις άξονες: Την Υγεία, την Πρόνοια και την Ψυχική Υγεία. Ενας τέταρτος άξονας, ο άξονας της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, διατρέχει οριζόντια τους προηγούμενους και επενδύει στο πιο σημαντικό, ίσως, κεφάλαιο του τομέα, τους εργαζόμενους». Επίσης, αναγγέλλει τη «συνέχιση και εδραίωση των μεταρρυθμίσεων στη νέα περίοδο μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 με εκατοντάδες έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ».

Το πρόγραμμα με το 2008 εκτελέστηκε, αλλά χαΐρι δεν είδαν οι άρρωστοι, οι ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, οι οποίες αυτήν την περίοδο πνίγονται στην κυριολεξία από ένα εκρηκτικό μείγμα ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά. Ειδικά στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, όπου γίνεται μεγάλη αναφορά, τα πράγματα πήγαν πολύ άσχημα, με ορατό τον κίνδυνο να βρεθούν στο δρόμο ψυχικά άρρωστοι, ενώ οι ιδιώτες που λειτουργούν τις δομές αποασυλοποίησης να θησαυρίζουν στην κυριολεξία με τον πόνο.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι είναι - και αυτό που εκτελέστηκε και αυτό που έρχεται - προγράμματα για το κέρδος σε βάρος της υγείας των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ