Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
«Ανακωχή» στον πόλεμο συμφερόντων

Την εικόνα εκτόνωσης της κόντρας, που εκδηλώθηκε τις προηγούμενες μέρες μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004», προσπαθούσαν χτες να παρουσιάσουν και οι δύο πλευρές, ενόψει της συνάντησης του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με την πρόεδρο της «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλουτην ερχόμενη Δευτέρα, αλλά και της συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής την επόμενη μέρα.

Σε μια προσπάθεια να κρύψουν την ουσία, δηλαδή τον πόλεμο συμφερόντων για το μοίρασμα της πίτας των τρισεκατομμυρίων δραχμών και οι δύο πλευρές έριξαν τους τόνους της αντιπαράθεσης. Σε σημείο τέτοιο που ο Θ. Πάγκαλος υπενθύμισε τη στενή του φιλία του με την οικογένεια Αγγελοπούλου (πριν ακόμα παντρευτούν όπως είπε!!!) και ενημέρωσε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Γ. Αγγελοπούλου μόλις χτες... Τα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και της «Αθήνα 2004» υπάκουσαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στις παραινέσεις του πρωθυπουργού για να «χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης έως ότου πάρει τις οριστικές του αποφάσεις». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθύνων σύμβουλος της «Αθήνα 2004» Π. Συναδινός, ο οποίος με δηλώσεις του ανέφερε ότι «οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια πρόκληση, θα περάσουμε και άλλους σκοπέλους, αλλά στο τέλος όλα θα πάνε καλά». Ενώ στο κλίμα εκτόνωσης συνέδραμε και η ΔΟΕ, που διά στόματος του αντιπροέδρου της Ζ. Ρογκ διαβεβαίωσε ότι και οι Ολυμπιακοί αλλά και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν στην Αθήνα.

Ωστόσο, συνεχίστηκε και χτες η φημολογία που εκπορευόταν από όλους τους πόλους των συμφερόντων, για παραίτηση στελεχών της «Αθήνα 2004», για υπουργοποίηση της Γ. Αγγελοπούλου, για υπουργοποίηση ή τοποθέτηση στην προεδρία της «Αθήνα 2004» του Δ. Αβραμόπουλου, για ανάδειξη σε υπερυπουργό του Κ. Λαλιώτη κλπ κλπ.

Σύμφωνα πάντως με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Ρέππα, η κυβέρνηση έχει επιλέξει «ένα ορισμένο μοντέλο οργάνωσης προκειμένου να προετοιμαστούμε για την Ολυμπιάδα. Συνεχίζουμε με αυτό το μοντέλο». Ενώ παρέπεμπε στα στελέχη της «Αθήνα 2004» για να απαντηθεί το ερώτημα αν θα παραιτηθούν από την επιτροπή. Από το Μαξίμου πάντως, οι διαρροές που έφταναν στους δημοσιογράφους «ανέφεραν» ότι «το ισχυρό δίδυμο για την κυβέρνηση μέσα στην Οργανωτική Επιτροπή είναι οι κ.κ. Λιάσκας και Συναδινός»... Από την πλευρά τους τα στελέχη της πενταμελούς σύνθεσης του ΔΣ της εταιρίας διέψευδαν ότι τίθεται θέμα παραίτησής τους.

Ο Δ. Ρέππας διέψευσε ότι έχει προταθεί στον Δ. Αβραμόπουλο να αναλάβει θέση επικεφαλής, όπως επίσης και ότι παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος Π. Συναδινός κατά την προχτεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Χτες, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού Θ. Πάγκαλο, ο οποίος όταν ρωτήθηκε, αρνήθηκε να αποκαλύψει το αντικείμενο της συζήτησης. Οσον αφορά την ίδρυση υπουργείου Ολυμπιακών Αγώνων ο Θ. Πάγκαλος ανέφερε ότι αυτό αποτελεί πάγια θέση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά «η δομή που μας ταιριάζει θεωρούμε ότι είναι αυτή που έχουμε. Αυτό που πρέπει να λυθεί, είπε, είναι τα προβλήματα της καλύτερης δυνατής λειτουργίας». Ο υπουργός Πολιτισμού πρόσθεσε ότι «δε θα κάνουμε ό,τι μας λέει η ΔΟΕ. Δεν έχουμε αντίρρηση να λάβουμε υπόψη μας τις παρατηρήσεις τους και τις απόψεις τους».

Ο Δ. Αβραμόπουλος με δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης υπουργείου Ολυμπιακών Αγώνων κατά το πρότυπο των Αυστραλών, ενώ, ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Α. Φούρας, επανέλαβε την κυβερνητική τοποθέτηση ότι τα ελληνικά δεδομένα δεν επιτρέπουν τη δημιουργία τέτοιου υπουργείου και απέδωσε τις δηλώσεις Ρογκ σε εσωτερικά παιχνίδια διαδοχής του Σάμαρανκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ