Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΑΠΘ: Σε 48ωρη απεργία βρίσκονται από χτες οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Kεντρική Βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ) με απόφαση της γενικής συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων με Σύμβαση Εξαρτημένης Εργασίας Iδιωτικού Δικαίου. Χτες απέκλεισαν τη βιβλιοθήκη. Διαμαρτύρονται για το εργασιακό καθεστώς των συμβάσεων έργου και απαιτούν, μαζί με τους εργαζόμενους στις εργολαβίες που χτες έκαναν 24ωρη απεργία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων - μία, ενιαία σχέση εργασίας στο Πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ. Οι συμβάσεις έργου για 25 εργαζόμενους στις βιβλιοθήκες του ΑΠΘ και για 380 σε όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας λήγουν στις 31 του Δεκέμβρη. Σήμερα οι απεργοί έχουν ορίσει συγκέντρωση έξω από την Εμπορική Πύλη της ΔΕΘ απέναντι από το ΑΠΘ για δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ: Σε γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αθήνας, την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Δεκέμβρη, στις 4.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος). Θέματα, η σφοδρή εργοδοτική επίθεση, που αυτό το διάστημα εκφράζεται με μαζικές απολύσεις. Στη συνέλευση θα συζητηθεί και θα εγκριθεί το σχέδιο για τη διεκδίκηση υπογραφής Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης για την Αττική.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ: Αύριο, Πέμπτη, ξεκινούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ενωση Λογιστών Αθήνας και ολοκληρώνονται την Κυριακή 14/12. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της Ενωσης (Κάνιγγος 27) και για τη συμμετοχή τους οι εργαζόμενοι χρειάζονται το βιβλιάριο ασθενείας και την αστυνομική τους ταυτότητα. Το πρόγραμμα των αρχαιρεσιών έχει ως εξής: 4/12 και 5/12, 1 μ.μ.-8 μ.μ. 7/12: 11 π.μ.-6μ.μ. 9/12: 1 μ.μ.-8 μ.μ. 10/12: 9 π.μ.-4μ.μ. 11/12: 1 μ.μ.-8 μ.μ. 12/12: 1.30 μ.μ.-8.30 μ.μ. 14/12: 11 π.μ.-6 μ.μ.

ΔΙΕΚΑΤ: Δεδουλευμένα (μέχρι και δύο - τριών μηνών) που τους χρωστά η εργοδοσία συνεχίζουν να διεκδικούν οι οικοδόμοι στη ΔΙΕΚΑΤ, με τη στήριξη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 18 Δεκέμβρη από τις 11.30 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου. Εκείνες τις μέρες εκδικάζεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το ζήτημα της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών και αντρών στο Ελληνικό Δημόσιο, ενώ στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής θα συζητηθεί το 65ωρο.

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Την Τρίτη, 16 Δεκέμβρη, θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων και η σύνταξη μηνός Γενάρη, στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος.

ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ: Ακύρωσε ακόμα και αυτές τις πενιχρές αυξήσεις που είχε δώσει σε περίπου 250 συμβασιούχους η διοίκηση του ΟΔΙΕ. Αυξήσεις που για τους περισσότερους συμβασιούχους δεν ξεπερνούσε τα τρία ευρώ στο ημερομίσθιο. Παρά τις αντιδράσεις, η διοίκηση εμμένει και στις απολύσεις πέντε συμβασιούχων που είχε κάνει πριν λίγο καιρό.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 9 π.μ.-12 μ. έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», με αίτημα την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

ΟΜΥΛΕ: Τη συνέχιση της αποχής από τις υπερωρίες και από τη δουλειά τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 31 Δεκέμβρη αποφάσισαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, αντιδρώντας στην παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ στις πολυεθνικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ