Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΠΟΛΕΜΟΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΗΘΟΓΡΑΦΙΕΣ...
... και ο Κλιντ Ιστγουντ επικεφαλής

Επτά οι νέες ταινίες. Πρώτη, βέβαια, και με μεγάλη απόσταση μάλιστα, η τελευταία εξαιρετική δουλειά του 78χρονου, πια, Κλιντ Ιστγουντ, «Η Ανταλλαγή». Η αναζήτηση ενός χαμένου παιδιού από τη μητέρα του στέκεται η αφορμή να αποκαλυφθεί η σχεδόν γενικευμένη διαφθορά του Λος Αντζελες (1928). Αληθινή ιστορία!

Η πιο πολιτική, ωστόσο, ταινία της βδομάδας είναι, το δίχως άλλο, το αντιπολεμικό φιλμ του Φιλίπ Αρακτιτζί, «Κάτω από τις βόμβες». Και εδώ μια μητέρα αναζητεί το χαμένο παιδί της. Αυτή, όμως, το ψάχνει κάτω από τα συντρίμμια που άφησε η τελευταία ισραηλινή επίθεση στο Λίβανο (2006). Και αυτή αληθινή, πέρα για πέρα, ιστορία!

Ο Στέλιος Κούλογλου με διπλό ρόλο ερευνητή-σκηνοθέτη, στο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του, «Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου», φέρνει μπροστά στο φακό του έναν πράκτορα της CIA ο οποίος, μετανιωμένος, όπως δηλώνει, για τις πράξεις του, εξομολογείται τις οικονομικές (και όχι μόνον) δολοφονίες που διέπραξε σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ποιος να εμπιστευτεί έναν πράκτορα, όμως;

Η ελληνική ταινία της βδομάδας, «Καλά κρυμμένα μυστικά -Αθανασία», του Πάνου Καρκανέβατου, είναι αρκετά καλή στην κατασκευή, αλλά χαοτική και ηθογραφική στο περιεχόμενο. Κόρη βιασμένης αναζητεί τον πατέρα της και βιαστή της μάνας της! Γιατί όλα αυτά, τάχα; Σήμερα που καίγεται ο τόπος!

«Το σημάδι ενός αγγέλου», του Σαφί Νεμπού, αναζητεί... χαρακτήρα. Χάνεται ανάμεσα στο κοινωνικό δράμα και στο ψυχολογικό θρίλερ. Γυναίκα βλέπει στο δρόμο ένα κοριτσάκι και το θεωρεί δικό της! Βδομάδα αναζητήσεων παιδιών, όπως είδατε, αλλά με μεγάλες... αποστάσεις μεταξύ τους!

Η βδομάδα κλείνει με δυο καθαρόαιμες... αμερικάνικες ταινίες! Το τηλεοπτικό μιούζικαλ - για μικρά και ανόητα παιδιά - «High School Musical: Η Αποφοίτηση, του Κένι Ορτέγκα και το σκοτεινό και βίαιο, αλλά και με διάθεση σάτιρας, γκανγκστερικό «RocKnRolla», του Γκάι Ρίτσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ