Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΝΙΑ
Συμπαράσταση στους μετανάστες απεργούς πείνας

Συνεχίζουν την απεργία πείνας για 24η μέρα οι 15 οικονομικοί μετανάστες στα Χανιά, με αίτημα την αλλαγή του νόμου ώστε να πάψει ο αποκλεισμός της πλειονότητας των μεταναστών από τις διαδικασίες νομιμοποίησης και να μπορέσουν οι ίδιοι να ζουν σαν άνθρωποι. Χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία μαζικών φορέων της πόλης με σκοπό τη στήριξη των αιτημάτων των απεργών πείνας, που οι περισσότεροι συνεχίζουν τον αγώνα τους από το νοσοκομείο Χανίων όπου και νοσηλεύονται με λιποθυμικά επεισόδια.

Με ανακοινώσεις τους, η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων και άλλοι μαζικοί και συνδικαλιστικοί φορείς στηρίζουν και συμπαραστέκονται στις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των απεργών, ενώ στη χθεσινή κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ.

Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των μεταναστών που είχαν καταθέσει τα χαρτιά τους πριν από το 2004 και να μην αποτελεί κριτήριο το πότε εκδόθηκε το διαβατήριό τους. Το σωματείο αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των 15 μεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ