Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΖΑΝΗ
Τρομοκρατικές οι διώξεις των κατοίκων

Περιοδεία του Σπύρου Χαλβατζή σε χωριά του νομού

«Τον περασμένο Μάη οι κάτοικοι ξεκίνησαν έναν δίκαιο αγώνα. Μετά ήρθαν τα ΜΑΤ, οι δίκες, οι διώξεις. Για να περάσει μια αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική, πρέπει να συνοδεύεται από ΜΑΤ, δακρυγόνα, ρόπαλα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αγωνίζονταν για δουλειά και για την υγεία των παιδιών τους. Πώς απάντησε το αστικό κράτος; Η κυβέρνηση και η διορισμένη απ' αυτήν διοίκηση της ΔΕΗ; Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να ακυρωθεί η δίκη, να μην είναι πολιτικά ενάγουσα η ΔΕΗ εναντίον των κατοίκων. Θεωρούμε ότι είναι τρομοκρατικού χαρακτήρα αυτή η ενέργεια για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική».

Με τα παραπάνω λόγια, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, κάλεσε τους κατοίκους της Ακρινής να αντισταθούν στην προσπάθεια ποινικοποίησης του δίκαιου αγώνα των κατοίκων, συμμετέχοντας μαζικά σε διαδήλωση έξω από τα δικαστήρια στις 9 Δεκέμβρη στην Κοζάνη όπου δικάζονται οι αγωνιστές κάτοικοι. Ο Σπ. Χαλβατζής περιόδευσε σε αρκετά καφενεία του χωριού και συζήτησε με τους κατοίκους για το πρόβλημα της μετεγκατάστασης της Ακρινής, για το πρόβλημα της ανεργίας και του περιβάλλοντος. Οι κάτοικοι μετέφεραν τον προβληματισμό τους για την ανυπαρξία πολιτικής βούλησης να λυθεί το πρόβλημα.

Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει κάνει σοβαρές προσπάθειες να στηρίξει το δίκαιο αγώνα, με τη διοργάνωση σύσκεψης φορέων, ημερίδας, Ερωτήσεις στη Βουλή (Ερώτηση για μετεγκατάσταση του χωριού Ακρινή, Ερώτηση ενάντια στην ποινικοποίηση του αγώνα των κατοίκων). Σημείωσε, επίσης, ότι η κινητοποίηση στις 9 Δεκέμβρη μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο, ώστε να ανατραπούν και οι προσπάθειες της Διοίκησης της ΔΕΗ, που θέλει τους κατοίκους να υπογράψουν δηλώσεις μετανοίας για τον αγώνα τους. Επιπλέον, ανέπτυξε την πρόταση του Κόμματος για Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Ενέργειας.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, σημείωσε, μεταξύ άλλων, «ότι το ΚΚΕ έχει μόνιμη και σταθερή επικοινωνία, επαφή με τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τη φτωχομεσαία αγροτιά, την εργαζόμενη διανόηση, τη νεολαία. Η κυρίαρχη διαφορά του ΚΚΕ από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, σημείωσε, είναι ότι δε μιλάμε μόνο για τα προβλήματα, τα προβλήματα τα βιώνει ο κόσμος. Αναδεικνύει τα αίτια και την πολιτική διέξοδο. Η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών. Μήτρα όλων αυτών των πολιτικών που γεννούν τα σημερινά προβλήματα είναι η Συνθήκη του Μάαστριχτ, το Σύμφωνο Σταθερότητας, η Συνθήκη της Νίκαιας, που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ζήτημα των μετεγκαταστάσεων οικισμών (2018-04-21 00:00:00.0)
Αφήνει άστεγα νοικοκυριά (2013-05-03 00:00:00.0)
Να παρθεί πίσω η τροπολογία για τις απαλλοτριώσεις της ΔΕΗ (2013-04-28 00:00:00.0)
Να επισπευσθεί η μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής (2011-09-07 00:00:00.0)
Ολοι στην κινητοποίηση τη μέρα της δίκης των κατοίκων (2008-12-05 00:00:00.0)
Κατάληψη για μετεγκατάσταση και προσλήψεις (2007-06-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ