Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Με την πείρα των αγώνων στην κάλπη

Στις 11 Δεκέμβρη ολοκληρώνονται οι αρχαιρεσίες που ξεκίνησαν χτες

Στήριγμα ενάντια στην αυθαιρεσία των ξενοδόχων αποτελεί για τους εργαζόμενους το ταξικό τους σωματείο
Στήριγμα ενάντια στην αυθαιρεσία των ξενοδόχων αποτελεί για τους εργαζόμενους το ταξικό τους σωματείο
Τα σημαντικά βήματα που έγιναν την τελευταία τριετία στην ενίσχυση των αγώνων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους ενάντια στην αυθαιρεσία των ξενοδόχων καλούνται να υπερασπιστούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, που ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται στις 11 Δεκέμβρη.

Η αγωνιστική πείρα που αποκόμισαν μέσα από τις μάχες που έδωσαν με το συνδικάτο, εξοπλίζουν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους με σημαντικά συμπεράσματα. Αναδεικνύουν την ανάγκη να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο ταξικός χαρακτήρας του συνδικάτου, να πυκνώσουν οι γραμμές του ΠΑΜΕ. Να δυναμώσει η πάλη για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και η πάλη ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων.

Οι εκλογές διεξάγονται καθημερινά 10.30 π.μ. - 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας, εκτός από το Σαββατοκύριακο 6 - 7/12 που θα διεξαχθούν στα πολιτιστικά κέντρα των δήμων Καρουσάδων και Λευκίμμης.

Η αποφασιστική υπερψήφιση της παράταξης των ταξικών δυνάμεων, της «Αγωνιστικής Πορείας», που οι εργαζόμενοι ανέδειξαν σε πρώτη δύναμη πριν τρία χρόνια μπορεί να δώσει νέα ώθηση στους αγώνες, με τους οποίους έδωσαν με επιτυχία μια σειρά μάχες.

  • Για τη μαζικοποίηση του συνδικάτου: Μέσα σε τρία χρόνια 1.200 νέοι εργαζόμενοι έγιναν μέλη του.
  • Ενάντια στην «ευελιξία» και τη «μαύρη» εργασία: Το 2008 αυξήθηκαν σε 3.000 (από 200 το 2.000) οι εργαζόμενοι που υπέγραψαν σύμβαση πρόσληψης από την αρχή της σεζόν.
  • Για την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων σε δεκάδες ξενοδοχεία, για τη συνεπή καταβολή κάθε μήνα των δεδουλευμένων.
  • Ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε μονάδες που έκλεισαν ή μεταβιβάστηκαν. Π.χ. στο «ΣΑΝ ΣΤΕΦΑΝΟ», όπου μπήκε «λουκέτο», οι εργαζόμενοι - μετά από 25 μέρες κινητοποιήσεων - πήραν εκτός από την αποζημίωση και το μισθό που αντιστοιχούσε στην υπόλοιπη σεζόν. Στο «ΚΟΡΚΥΡΑ» οι εργαζόμενοι μαζί με το συνδικάτο τους κατάφεραν να εμποδίσουν τη λήξη των συμβάσεων για 35 εργαζόμενους. Μάχη που είχε αντίκτυπο και σε άλλα ξενοδοχεία.
  • Για την ανάκληση απολύσεων σε ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ, ΜΙΡΑΜΑΡΕ, ΣΑΝΤΥ ΜΠΗΤΣ, ΑΡΙΤΗ, ΚΟΡΦΟΥ ΣΙ ΓΚΑΡΝΤΕΝ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ