Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
Εκβιάζουν με απολύσεις και διαθεσιμότητες

Αναβρασμός στα ξενοδοχεία της Αθήνας και σε άλλους τόπους δουλειάς

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο πακέτο ενίσχυσης των επιχειρηματιών στον τουρισμό, σύμφωνα και με χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Α. Σπηλιωτόπουλου, μεγαλοξενοδόχοι της Αθήνας, στο όνομα της κρίσης, προχωρούν σε απολύσεις και καλλιεργούν την τρομοκρατία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας, σε μια σειρά από ξενοδοχεία της Αθήνας ξεκίνησαν απολύσεις, διαθεσιμότητες κλπ.

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια», επικαλούμενη μειωμένη πληρότητα, προχώρησε σε 7 απολύσεις, ενώ κάλεσε τις καμαριέρες του ξενοδοχείου να πάρουν μέσα στους μήνες Γενάρη - Φλεβάρη το 80% της άδειάς τους (2009) και το υπόλοιπο 20% το καλοκαίρι, προκειμένου να μην προβεί και σε νέες απολύσεις. Στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» η εργοδοσία προχώρησε σε 3 απολύσεις.

Η εργοδοσία του «Αθενς Πλάζα» καλεί τους εργαζόμενους να αποδεχτούν «εθελούσιες αποχωρήσεις». Η διεύθυνση του ξενοδοχείου «Μετροπόλιταν» ενημέρωσε ότι σταμάτησε από το ξενοδοχείο όλους τους «εξτρά» εργαζόμενους και τους συμβασιούχους καθώς και ότι αν η κρίση έρθει(!) τους μήνες Γενάρη - Φλεβάρη θα προχωρήσει σε διαθεσιμότητες και άδειες άνευ αποδοχών. Στο «Χίλτον» η διεύθυνση κάνει λόγο για πιθανές διαθεσιμότητες το επόμενο διάστημα. Στο ξενοδοχείο «Σεντ Τζορτζ Λικαμπέτους» η εργοδοσία σταμάτησε όλους τους συμβασιούχους και εκβιάζει τους εργαζόμενους, ενόψει «δύσκολου» Γενάρη, να μην εκφράζουν απαιτήσεις. Επίσης και η εργοδοσία στο ξενοδοχείο «Χόλιντεϊ Ιν» σταμάτησε όλους τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου.

Τέλος, στο κέτερινγκ «Αμπέλα» στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» η εργοδοσία δήλωσε ότι «θα αντιμετωπίσει την κρίση» με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, δηλαδή τα δουλεμπορικά γραφεία.

Απάντηση με το ΠΑΜΕ

Τις εννιά έφτασαν οι απολύσεις που έκανε το τελευταίο δίμηνο και η βιοτεχνία ενδυμάτων «Δούρος» (απασχολεί συνολικά 50 άτομα) στην Πάτρα, επειδή όπως λέει η εργοδοσία «πρέπει να μείνει ανοιχτή η επιχείρηση». Χτες το απόγευμα, η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ προχώρησε σε αποκλεισμό του εμπορικού καταστήματος που έχει η εταιρεία στο κέντρο της πόλης. Αγωνιστικό κάλεσμα απηύθυναν οι ταξικές δυνάμεις στους εργαζόμενους και μέσα από την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την περασμένη Τρίτη στον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας (ΕΣΠ), που πρόσφατα πέταξε στο δρόμο μία λογίστρια. Η διοίκηση του ΕΣΠ είπε ότι η εργαζόμενη, μητέρα δύο παιδιών, απολύθηκε επειδή δεν υπήρχαν λεφτά για να πληρωθεί.

Στη «Φουλγκόρ» (Κόρινθος) οι απολύσεις έφτασαν τις 11, ενώ οι διαθεσιμότητες τις 72. Ωστόσο, 14 επέστρεψαν, ενώ η διοίκηση δήλωσε ότι τη Δευτέρα επιστρέφουν άλλοι 24 εργαζόμενοι. Μεθαύριο Κυριακή, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας καλεί τους μεταλλεργάτες σε σύσκεψη, στις 10 π.μ., στα γραφεία του συνδικάτου (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ανακληθεί εδώ και τώρα η τρομοκρατική απόλυση στον ΠΕΙΦΑΣΥΝ (2023-12-19 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα για την εξόφληση των δεδουλευμένων τους (2022-02-22 00:00:00.0)
Ερώτηση στη Βουλή για τους απολυμένους στο έργο συντήρησης της Νέας Μονής Χίου (2017-09-29 00:00:00.0)
Μεθοδεύουν με κάθε τρόπο μειώσεις μισθών (2011-11-26 00:00:00.0)
Απεργούν αύριο ενάντια στην επίθεση (2010-02-06 00:00:00.0)
Σκληρή αναμέτρηση με αιχμή την κρίση (2009-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ