Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κινητοποίηση

Νέα συγκέντρωση την ερχόμενη Τετάρτη στον Αξιό

Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, αρχίζοντας την Τετάρτη με συγκέντρωση στον Αξιό. Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Πέλλας πραγματοποιεί συνελεύσεις κατά dήμο και βρίσκεται σε συνεννόηση με τους συναδέλφους τους των γειτονικών νομών για τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.

«Οι κινητοποιήσεις μας τα τελευταία χρόνια και πρόσφατα στην Εδεσσα δείχνουν ξεκάθαρα την ανάγκη για το επόμενο - πιο προωθημένο και πιο συντονισμένο - βήμα μαζί με όλους τους συναδέλφους μας της Κεντρικής Μακεδονίας. Η κλιμάκωση του αγώνα μας για τα δυσβάσταχτα προβλήματά μας, είναι ο δικός μας μονόδρομος», τονίζεται στο κάλεσμα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ν. Πέλλας.

Στο μεταξύ, παρέμειναν και χτες με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο στη Ν. Χαλκηδόνα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδεσσας οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αποκλείοντας κατά διαστήματα συμβολικά το δρόμο. Καθημερινά ενισχύουν την κινητοποίηση παραγωγοί των γύρω χωριών που φθάνουν με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από το γραμματέα της ΚΟΘ Κώστα Αβραμόπουλο και τον ευρωβουλευτή Κώστα Δρούτσα, επισκέφτηκε τους αγρότες και έγινε αποδέκτης της οργής και της αγανάκτησής τους. Οπως τόνισαν, φέτος βρίσκονται στα όρια του αφανισμού εξαιτίας των εξευτελιστικών τιμών των προϊόντων, των υπέρογκων αυξήσεων στο κόστος παραγωγής και στα γεωργικά εφόδια και εξοπλισμό. Παράλληλα, εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Τόσο ο γραμματέας της ΚΟΘ όσο και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ δήλωσαν την ολόπλευρη συμπαράσταση του Κόμματος στη μικρομεσαία αγροτιά. Τόνισαν την ανάγκη να βγάλουν οι αγρότες τα συμπεράσματά τους για την αντιαγροτική πολιτική των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων και της ΕΕ, την ανάγκη συνολικής αντίθεσης στην Κοινή Αγροτική Πολιτική που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες, εξαφανίζει δυναμικά προϊόντα και καλλιέργειες και έχει στόχο τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Αγρότες Νιγρίτας Σερρών

Δηλώνοντας την αγανάκτηση και την απόγνωσή τους βγήκαν στους δρόμους της Νιγρίτας οι αγρότες της περιοχής. Σε μήνυμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και της ΠΑΣΥ Ν. Σερρών τονίζεται: «Οι συνέπειες εφαρμογής της νέας ΚΑΠ είναι πλέον κάτι παραπάνω από φανερές και μετριούνται με την πτώση εισοδήματός μας μέχρι και 40% και το ξεκλήρισμα πανελλαδικά πάνω από 185.000 μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών την τελευταία δεκαετία. Το σύνολο των προϊόντων της περιοχής μας (ΚΑΠΝΟΣ, ΒΑΜΒΑΚΙ, ΣΙΤΗΡΑ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ) δέχτηκε και φέτος σημαντικά πλήγματα. Η τοπική οικονομία παραπαίει σε όλους τους τομείς, εμείς αδυνατούμε να καλύψουμε τις ανάγκες επιβίωσης των οικογενειών μας. Αποδεκάτισαν την καπνοκαλλιέργεια με τις απαράδεκτες τιμές παραγωγού για όσους συνεχίζουν την καλλιέργεια του Μπασμά στην περιοχή μας, παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες της χώρας μας και της ΕΕ σε καπνό αυξάνονται και καλύπτονται με εισαγωγές, ξοδεύοντας πολύτιμο συνάλλαγμα. Πού είναι η στήριξη τιμών παραγωγού για το Μπασμά; Πού είναι η πληρωμή του μόχθου των καπνοκαλλιεργητών; Αυτή είναι στην πράξη η αλληλεγγύη των "συνεταίρων" της ΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κολίγοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε - Δυναμώνουμε τους αγώνες μας! (2017-04-26 00:00:00.0)
Αγωνιστικό κάλεσμα για τις 14 Δεκέμβρη (2011-12-04 00:00:00.0)
Καθυστερούν 14 μήνες (2010-04-14 00:00:00.0)
Στηρίζουμε τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγοτιάς (2010-01-10 00:00:00.0)
Τιμωρήστε αυτούς που σας ξεκληρίζουν (2006-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ