Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΑΦΕ
Συγκινητική εκδήλωση για τον Γ. Μαντά

Ποτέ δεν ήταν τόσο ασφυκτικά γεμάτο το σπιτάκι όπου «γεννήθηκε» η ΕΠΟ στους Αμπελόκηπους, όσο το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, στο πολιτικό μνημόσυνο που έγινε για τον αγωνιστή Γιώργο Μαντά, που έφυγε τόσο απρόσμενα, στις 16 Νοέμβρη. Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ, την ίδια μέρα που ήταν προγραμματισμένη η παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του - σε συγκινητική ατμόσφαιρα, με έντονη την παρουσία της νεολαίας.

Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδέσμου «Φίλοι του Μουσείου της ΕΠΟΝ» και αντιπρόεδρος της ΠΕΑΦΕ Φοίβος Τσέκερης, που αναφέρθηκε στην προσφορά του Γ. Μαντά στη λειτουργία του Συλλόγου αλλά και στους καθημερινούς λαϊκούς αγώνες. Από 16 χρονών Επονίτης, μαχητής του ΔΣΕ, ο Γ. Μαντάς είχε τιμηθεί με το μετάλλιο ανδρείας. Καταδικάστηκε σε ισόβια και έζησε 14 χρόνια στις φυλακές. Συνεχής ήταν η παρουσία του στους λαϊκούς αγώνες και τους αγώνες της Αντίστασης μέχρι το τέλος της ζωής του.

Με έκδηλη συγκίνηση μίλησε η ιστορικός και φιλόλογος Βγένα Βαρθολομαίου παρουσιάζοντας το βιβλίο του Γ. Μαντά «Ο,τι θυμήθηκα από τη συμμετοχή μου στους αγώνες της γενιάς μου 1942 - 2004» (εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή»). Χαιρέτισαν, επίσης, εκπρόσωπος της Ενωσης Κυπρίων Φοιτητών ΕΔΟΝ και εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Χρήστος Τσιντζιλώνης. Την εκδήλωση έκλεισε η η πρόεδρος της ΠΕΑΦΕ Ελένη Μωραΐτου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, περιλάμβανε, ανάμεσα στα άλλα απαγγελίες νέων από κείμενα του Γ. Μαντά, τραγούδια κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ