Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΖΑΝΗ
Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων

Απόφαση του κλαδικού Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας. Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ενέργειας στην Κοζάνη

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διωκόμενους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου, που δικάζονται την Τρίτη 9 Δεκέμβρη, το ΔΣ του πρωτοβάθμιου κλαδικού Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας, αποφάσισε να κάνει την ημέρα της δίκης 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στην Κοζάνη.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι διώκονται κατόπιν αγωγής της ΔΕΗ ΑΕ για πρόκληση οικονομικής «βλάβης» στην Επιχείρηση κατά τις κινητοποιήσεις τους τον περασμένο Μάη. Ενάντια στην ποινικοποίηση του δίκαιου αγώνα των κατοίκων για τη δημόσια υγεία, την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της ανεργίας, μαζικοί φορείς της περιοχής καλούν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους κατοίκους την ημέρα της δίκης.

Το Σωματείο απαιτεί: «Να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών κατοίκων του Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου. Αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος με ολοκληρωμένο σχέδιο από δημόσιο φορέα, που θα χρηματοδοτεί η ΔΕΗ και το κράτος, και που θα συμβάλει στην ανακούφιση της περιοχής από τη ρύπανση. Μία ΔΕΗ δημόσια ενταγμένη σε ενιαίο φορέα ενέργειας, αποκλειστικά δημόσιο».

Το ΠΑΜΕ Ενέργειας στην Κοζάνη με ανακοίνωσή του σημειώνει: «Κυβέρνηση και ΔΕΗ ΑΕ στις δίκαιες κινητοποιήσεις των κατοίκων και στα αιτήματά τους, αντέταξαν την κρατική τρομοκρατία και καταστολή, τις τρομοκρατικού χαρακτήρα μηνύσεις για να κάμψουν τη μαχητικότητα των κατοίκων και να εξοντώσουν οικονομικά τους επικεφαλής. Αυτή την πολιτική ουσιαστικά στηρίζει η πλειοψηφία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αλλά και οι συμβιβασμένες ηγεσίες (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΣΑΔ) συμμετέχοντας στο σύμφωνο συνεργασίας και συνύπαρξης».

Το ΠΑΜΕ Ενέργειας καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής μας να αντισταθούν σε αυτές τις επιλογές, να συσπειρωθούν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να περάσουν τώρα στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, διεκδικώντας: Αμεσα 5.000 προσλήψεις στην περιοχή από τη ΔΕΗ ΑΕ. Μέτρα προστασίας και αποκατάστασης του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος. Να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις των αγωνιζόμενων κατοίκων Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου. Το ΠΑΜΕ παλεύει για ΔΕΗ 100% στο Δημόσιο, με αποκλειστικότητα σε παραγωγή, μεταφορά και διανομή, ενταγμένη σε Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας που μπορεί να δώσει ριζικές λύσεις στα προβλήματα σε όφελος των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας των κατοίκων των πληττόμενων περιοχών να γίνει πιο πολιτικός (2008-06-12 00:00:00.0)
Εφερε στη Βουλή το θέμα των κινητοποιήσεων των κατοίκων της Κοζάνης (2008-06-04 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η κατάληψη (2008-05-14 00:00:00.0)
Οργανώνουν τον αγώνα τους ενάντια στην ασύδοτη δράση της ΔΕΗ (2007-11-13 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ για Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα (2007-06-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ