Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση για την αντιμεταναστευτική πολιτική

«Οι πιο ακραίες παραβιάσεις των στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών που από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία πέρασαν σε όλο το έδαφος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εφαρμόστηκαν πρώτα από όλα για τους μετανάστες». Τα παραπάνω τόνισε ο Δημήτρης Καλτσώνης, λέκτορας Παντείου Πανεπιστημίου, στην εκδήλωση με θέμα την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και τα νέα αντιτρομοκρατικά μέτρα, που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη στην κατάμεστη αίθουσα του ΕΚΘ η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Δημοκρατικές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

«Υπάρχει ανάγκη, να εντείνουμε τον αγώνα μας για να αποκτήσουν πρώτα από όλα πλήρη δικαιώματα οι μετανάστες. Νομίζω αχνοφέγγει η ελπίδα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, του συλλογικού αγώνα και της αντίστασης γιατί το "παρών" σε αυτή την προσπάθεια το δίνουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το δίνουν η νεολαία, το φοιτητικό κίνημα, το δίνουν όλοι όσοι επιμένουν και πιστεύουν ότι μπορεί να αποχτήσουν φωνή αυτοί που μέχρι σήμερα έμεναν σιωπηλοί».

Ο άλλος κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, Ιωάννης Μανωλεδάκης, καθηγητής Νομικής του ΑΠΘ, είπε ότι μεταξύ των δύο τρομονόμων, έχουμε αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, νόμους που επικυρώνουν διεθνείς συμβάσεις, οδηγίες, τον αντιτρομοκρατικό νόμο του 2004 και τώρα έχουμε και άλλες δύο οδηγίες που οδηγούν σε νέο αντιτρομοκρατικό νόμο. «Υπάρχει ο κίνδυνος να μεταφερθούμε σε ένα φρούριο, όπου ο ένας θα εποπτεύει τον άλλο, όπου θα υπάρχει μια διαρκής παρακολούθηση και όλα αυτά για το "ψητό": Να κατασταλεί οποιαδήποτε αντίδραση προς τις πρακτικές και την πολιτική της Νέας Τάξης Πραγμάτων», συμπλήρωσε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γ. Ζιώγας, βουλευτής του ΚΚΕ, ο Κ. Αβραμόπουλος, Γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ, καθηγητές, συνδικαλιστές, νομικοί κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ