Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Αγώνας για μια... καλή Ευρωπαϊκή Ενωση!

Η λογική της δημιουργίας μιας... καλής Ευρωπαϊκής Ενωσης, κυριάρχησε στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος επανέφερε τη γνωστή πρόταση του κόμματός του για «πυρήνα» δημόσιων τραπεζών που θα οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση.

Αναφερόμενος στις αιτίες της διεθνούς κρίσης υποστήριξε ότι δημιουργήθηκε «μια τεράστια πυραμίδα απάτης και κέρδους χωρίς παραγωγή, όπου η συντριβή της οδήγησε στη σημερινή κατάσταση» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να εντοπίσουμε και να επιμείνουμε στις αιτίες, όπου η βάση τους ήταν αυτή η τεράστια κοινωνική ανισότητα και η υπερσυσσώρευση κεφαλαίου και ο παρασιτικός ρόλος του χρηματιστηριακού κεφαλαίου».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που υπάρχει, γιατί ακολούθησε τη λογική του ευνουχισμού του δημοσίου» ζητώντας «να φύγουμε από το Σύμφωνο Σταθερότητας, να υπάρξουν συμφωνίες για την ανάπτυξη και την απασχόληση, γι' αυτό έχει σημασία να ακυρωθεί η Συνθήκη της Λισαβόνας, γι' αυτό έχει σημασία να αλλάξουν οι κανόνες για τον ανταγωνισμό, που ήδη πια δε λειτουργούν, για να έχουμε αποτελέσματα». Μάλιστα ο Αλ. Αλαβάνος αναρωτήθηκε: «γιατί ο κ. Τρισέ και όσοι είναι εκεί, είναι ευαίσθητοι μόνο στις τράπεζες και όχι στις χώρες-μέλη, απέναντι στις οποίες θα έπρεπε να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ενωσης;».

Σχολιάζοντας τέλος την πολιτική κατάσταση εξέφρασε την απορία του «για τη στάση μεγάλων οικονομικών και εκδοτικών συμφερόντων, τα οποία διαβλέπουν την πολιτική αστάθεια και επιχειρούν, με βάση, κυρίως, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου να οδηγήσουν τις εξελίξεις σε μια επιβίωση του δικομματισμού, ο οποίος έχει κλονιστεί στη συνείδηση και στην ψυχή των Ελλήνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ