Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ
Στο πλευρό τους το ΚΚΕ για τη Σύμβαση

Συνάντηση με συνδικαλιστές του κλάδου είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στα γραφεία του Κόμματος στη Βουλή

Από τη χτεσινή συνάντηση
Από τη χτεσινή συνάντηση
Συνάντηση με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, στην οποία συμμετείχε ακόμα ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, είχαν χτες τα προεδρεία των πέντε Σωματείων των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή. Οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν το ΚΚΕ για την άρνηση της διοίκησης του ΗΛΠΑΠ να υπογράψει μαζί τους τη Συλλογική Σύμβαση του 2008, με άμεσο αποτέλεσμα να χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο τα μισθολογικά και εργασιακά τους δικαιώματα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε στους συνδικαλιστές την ανάγκη να εντείνουν την πάλη τους συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και να αγωνιστούν για την ικανοποίηση αιτημάτων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του κλάδου τους. Ταυτόχρονα τους ενημέρωσε για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες που θα αναλάβει το ΚΚΕ στο άμεσο διάστημα για τη στήριξη και υπεράσπιση του αγώνα τους. Αμεση ενέργεια του Κόμματος ήταν και η αναφορά που έκανε η Αλέκα Παπαρήγα για το συγκεκριμένο πρόβλημα στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη χτεσινή συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Θα ανταποκριθούμε και μάλιστα άμεσα, στο δίκαιο αίτημα των συνεργαζόμενων σωματείων του ΗΛΠΑΠ, τα οποία διεκδικούν να υπάρξει από την πλευρά της διοίκησης διάθεση συζήτησης για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης και η οποία βεβαίως πρέπει να πάρει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Να πάρει υπόψη ότι, ενώ δουλεύουν στον ίδιο τομέα δουλειάς στο χώρο των μεταφορών, υπολείπονται πάρα πολύ σε μισθούς. Δεν εφαρμόζονται ακόμα και άρθρα της σύμβασης και δε δεχόμαστε τις όποιες αιτιολογίες προβάλλονται ότι πρέπει ο χώρος να συμμορφωθεί αυτόματα με τις γενικές αυξήσεις πείνας που δίνουν στους δημόσιους υπαλλήλους. Κατά τη δική μας σταθερή άποψη πρέπει να υπογραφεί σύμβαση στο χώρο. Γιατί αν καταργηθεί και η ιδέα της σύμβασης, ανοίγει ο δρόμος για ακόμα μεγαλύτερη μείωση μισθών. Δε δεχόμαστε ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Υπάρχουν χρήματα για τους εργαζόμενους, μόνο που διατίθενται αλλού. Επομένως θα ανταποκριθούμε στο αίτημά τους, και στη Βουλή και έξω από τη Βουλή, για να ασκήσουμε όσο γίνεται μεγαλύτερη πίεση, σε συνδυασμό με τον αγώνα που κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ