Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Συνεχίζονται οι πολύνεκρες επιθέσεις

ΠΕΣΑΒΑΡ - ΑΓΚΥΡΑ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέο λουτρό αίματος σημειώθηκε χτες στην Πεσαβάρ του Πακιστάν, όπου παγιδευμένο όχημα εξερράγη στην πολυσύχναστη αγορά Κίσα Κβάνι κοντά σε σιιτικό τέμενος, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 70. Σύμφωνα με τις αρχές, στα θύματα περιλαμβάνονται και παιδιά, ενώ δεν έγιναν γνωστοί οι δράστες της επίθεσης. Σε δεύτερη έκρηξη στις περιοχές των φυλών, στη σιιτική Ορακζάι, ακόμα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ σε αμερικανική πυραυλική επίθεση σκοτώθηκαν ακόμα τρεις «ισλαμιστές αντάρτες».

Την ίδια στιγμή στο Αφγανιστάν οι κατοχικές αμερικανο-ΝΑΤΟικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σε επιθέσεις και συγκρούσεις των δύο τελευταίων ημερών σκότωσαν 14 «αντάρτες Ταλιμπάν»...

Στο μεταξύ χτες πραγματοποιήθηκε στην Ιστανμπούλ Συνάντηση Κορυφής μεταξύ των ηγετών του Πακιστάν και του Αφγανιστάν, υπό την αιγίδα της Τουρκίας, με θέμα τη συνεργασία των δύο χωρών, για την αντιμετώπιση των ανταρτών στα κοινά τους σύνορα. Μετά τη συνάντηση, ο Πακιστανός πρόεδρος, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, δήλωσε ότι Καμπούλ και Ισλαμαμπάντ αποφάσισαν να ακολουθήσουν κοινή στρατηγική στον πόλεμο κατά της αλ Κάιντα και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ