Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ολοι πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά στους οργανωμένους αγώνες

Η χτεσινή συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση απηύθυνε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προτρέποντας τους εργαζόμενους, τους υπαλλήλους, τους νέους, όλους, να μετατρέψουν την απεργία σε αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων και των εκδηλώσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, τονίζοντας πως αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στα τραγικά γεγονότα που ζούμε αυτές τις μέρες, αλλά κυρίως στις μαύρες μέρες που ετοιμάζουν για το λαό.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στα όσα διαδραματίστηκαν χτες στην κηδεία του Αλ. Γρηγορόπουλου, λέγοντας: «Θεωρούμε απαράδεκτη την παρουσία της αστυνομίας και των δυνάμεων των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της κηδείας του μικρού Αλέξη. Σε τίποτα δε συγχωρείται η παρουσία τους. Ζητάμε την απελευθέρωση των μαθητών που έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της κηδείας, ήταν απολύτως δικαιολογημένη η κραυγή αγανάκτησης και διαμαρτυρίας, όταν μάλιστα προκλητικά στέκονται τα ΜΑΤ, όταν μάλιστα προκλητικά υπάρχει η μήτρα από την οποία γεννήθηκε ο δολοφόνος».

Συνεχίζοντας και σε ό,τι αφορά στην απεργιακή κινητοποίηση επισήμανε:

«Το δεύτερο ζήτημα που θέλουμε να θέσουμε είναι η αυριανή (σ.σ. σημερινή) απεργία. Καλούμε τους εργατοϋπαλλήλους, τους νέους και τις νέες, τους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους μαθητές και τις μαθήτριες να μετατρέψουν την αυριανή (σ.σ. σημερινή) απεργιακή κινητοποίηση, η οποία εκφράζει την αντίσταση των εργαζομένων στο νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση και θα φέρει παραπέρα εξαιτίας της κρίσης και στο όνομα της κρίσης, να τη μετατρέψουν σε αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων και των εκδηλώσεων αυτών των ημερών. Να μη λείψει κανείς. Κι αυτοί που δεν είχαν σκεφτεί να απεργήσουν πρέπει να πάρουν ενεργητικό μέρος στην απεργία, κι αυτοί που δεν είχαν σκεφτεί να κατέβουν στη διαδήλωση πρέπει να πάρουν μέρος. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στα τραγικά γεγονότα που ζούμε αυτές τις μέρες, αλλά κυρίως στις μαύρες μέρες που μας ετοιμάζουν αύριο. Η αυριανή (σ.σ. σημερινή) μέρα πρέπει να είναι μέρα ανασύνταξης του κινήματος, μέρα νέας ελπίδας για τους μεγάλους αγώνες που έρχονται, για τους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας».

Αμέσως μετά η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στην απόφαση της ΚΕ, υπογραμμίζοντας: «Σήμερα (σ.σ. χτες) παραδίδουμε στα ΜΜΕ, στη δημοσιότητα, απόφαση της ΚΕ, η οποία πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση με θέμα εκτιμήσεις από τις τελευταίες εξελίξεις που έχουμε μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τοποθετούμαστε στους μεγαλειώδεις αγώνες που αναπτύχθηκαν, κρίνουμε την πολιτική και τη στάση της κυβέρνησης και διαγράφουμε την προοπτική της δράσης από δω και εμπρός. Με την ευκαιρία αυτή καλούμε τα μέλη, τους φίλους, τα στελέχη του Κόμματος, τους ανθρώπους που υποφέρουν, τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους φτωχούς αγρότες, τους επαγγελματίες, να μπουν πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά στους οργανωμένους μαχητικούς αγώνες. Στους αγώνες που θα έχουν όλες τις μορφές πάλης, με αιτήματα υπεράσπισης του βιοτικού τους επιπέδου, αλλά και με αιτήματα κατά του κράτους καταστολής, κατά των αντιδραστικών νόμων που θα χρησιμοποιηθούν πιο πλατιά το επόμενο διάστημα προκειμένου να ανακόψουν τους λαϊκούς αγώνες».

«Τους καλούμε επίσης - κατέληξε - και σε εκλογική ετοιμότητα καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε εκλογές, αλλά, ανεξάρτητα από το πότε θα έχουμε, πρέπει σ' αυτή την εκλογική μάχη τα κόμματα εξουσίας που εξέθρεψαν τους τρομονόμους και την πολιτική των μισθών και συντάξεων πείνας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων πρέπει να τύχουν της μεγαλύτερης δυνατής τιμωρίας. Το ΚΚΕ καλεί σε συστράτευση ευρύτερα τους εργαζόμενους, όλους εκείνους με τους οποίους βάδισε μαζί και εκτιμάμε ότι η πτώση των δυνάμεων της δικομματικής εναλλαγής, η μεγαλύτερη δυνατή πτώση τους και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι η νέα σελίδα που έχει ανάγκη ο τόπος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ