Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
Αστυνομικοί πυροβόλησαν για να τρομοκρατήσουν μαθητές!

Αστυνομικός της ομάδας «Ζ» πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, λίγα μέτρα από ομάδα μαθητών που είχαν φύγει από την κηδεία του 15χρονου στο Παλαιό Φάληρο και κατευθύνονταν στο Αστυνομικό Τμήμα. Συγκεκριμένα, στις 7 το βράδυ στη συμβολή των οδών Αχιλλέως με την Αμφιθέας εμφανίστηκαν 10 - 15 μοτοσικλετιστές της ομάδας «Ζ» της Αμεσης Δράσης, προσπαθώντας να ανακόψουν τη μικρή διαδήλωση.

Με την εμφάνιση των αστυνομικών ορισμένοι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν και πέταξαν πέτρες προς το μέρος τους. Οι αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» κατέβηκαν από τις μηχανές τους και άρχισαν να πετούν πέτρες. Η αντιπαράθεση γενικεύτηκε και τότε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες 2 - 3 αστυνομικοί πυροβόλησαν περίπου 10 φορές στον αέρα.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η ίδια ομάδα των αστυνομικών μια ώρα πριν την ένοπλη κατασταλτική επίδειξη στην Αμφιθέας, εμφανίστηκε στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου όπου ήταν συγκεντρωμένα άτομα από την κηδεία του 15χρονου μαθητή και άρχισαν να τους προκαλούν μαρσάροντας τις μοτοσικλέτες τους. Σημειώνεται ότι αυτόπτες μάρτυρες περισυνέλεξαν τους κάλυκες από τις σφαίρες που έριξαν οι αστυνομικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ