Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο σπίτι του κρεμασμένου...

Με μια ανακοίνωση - λίβελο ενάντια στο ΚΚΕ η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ απάντησε στην τεκμηριωμένη κριτική που του άσκησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τη δήλωσή της, αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Δίνει στην ανακοίνωσή της τον τίτλο «Η ηγεσία του ΚΚΕ σε ρόλο θλιβερού συκοφάντη. Ελεος!», χωρίς φυσικά να μπαίνει στον κόπο να απαντά συγκεκριμένα τι ακριβώς από όσα είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (ολόκληρη η δήλωσή της στη σελίδα 3) αποτελεί συκοφαντία.

Κάνοντας το μαύρο άσπρο κατηγορεί το ΚΚΕ για ανθενωτική στάση στο μαζικό κίνημα, θεωρώντας προφανώς ενωτική τη δική του στάση, μία στάση που ρυμουλκεί το κίνημα στην τροχιά της καπιταλιστικής διαχείρισης, στους ατέρμονους διαλόγους με τους λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους και στις επιτυχίες - ντροπή των 0,77 και 1 ευρώ αύξηση για τους εργαζόμενους.

Κατηγορεί, επίσης, το ΚΚΕ για «συκοφαντική στάση στο κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και στο Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ», κινήματα χειραγωγημένα από την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, υπεύθυνη για πλείστα όσα δεινά των ευρωπαϊκών λαών. Προφανώς θεωρεί η ΠΓ του ΣΥΝ τη δικιά της υπόκλιση - όπως και όλων των οπορτουνιστικών και αναθεωρητικών δυνάμεων - στην ιδεολογία και την πολιτική της σοσιαλδημοκρατίας σαν... υποχρέωση των ριζοσπαστικών, επαναστατικών και κομμουνιστικών δυνάμεων.

Εξίσταται στη συνέχεια γιατί «η ηγεσία του ΚΚΕ να ευτελίζει με αυτόν τον τρόπο το ιστορικό κόμμα της αριστεράς, του οποίου ηγείται». Τους πήρε ο πόνος για το κύρος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, που η σημερινή του ηγεσία, δήθεν, ευτελίζει. Ποιους; Αυτούς που έφαγαν γη και ουρανό και συμμάχησαν με όλους τους δηλωμένους εχθρούς του ΚΚΕ και της εργατικής τάξης, πριν 18 χρόνια για να διαλύσουν αυτό το Κόμμα, ενώ κατά περιόδους το έχουν στολίσει με πλείστα όσα επίθετα (π.χ. αυτιστικό κόμμα) που ούτε ορκισμένοι του αντίπαλοι δεν έχουν τολμήσει να αποδώσουν.

Ας μας απαντήσουν πολύ συγκεκριμένα:

-- Στη Θεσσαλονίκη προχτές το βράδυ αποσπάστηκε, ναι ή όχι, μέσα από το κοινό μπλοκ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αριστεριστών και «αντιεξουσιαστών», μία ομάδα που προσπάθησε να εισβάλει στο κτίριο της ΚΟΘ του ΚΚΕ, χωρίς φυσικά να το καταφέρουν;

-- Στον Πειραιά, στην προχτεσινή συγκέντρωση, απ' όπου άρχισαν τα επεισόδια στην πόλη, καλούσε ή όχι το λεγόμενο «ανεξάρτητο συντονιστικό»; Στη συγκέντρωση αυτή συμμετείχαν ή όχι και στελέχη του ΣΥΝ, της ΚΟΕ, ομάδα των ΕΑΑΚ, «πυρήνας αναρχικών» του Πανεπιστημίου Πειραιά κλπ;

-- Στα Γιάννενα, στην αντίστοιχη προχθεσινή συγκέντρωση που καλούσαν δύο φοιτητικοί σύλλογοι και η Ν. ΠΑΣΟΚ, συμμετείχαν ή όχι και δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, «αντιεξουσιαστές», αριστερίστικες οργανώσεις κ.ά.

Οσο για το ποιος κάνει μικροπολιτική, ε, αυτό πια το έχουν καταλάβει και τα μικρά παιδιά.

Οπως το έχουν ήδη καταλάβει και οι φοιτητές - σπουδαστές που μάταια προσπαθεί να τους οικειοποιηθεί ο ΣΥΝ. Αντί να ζητά από το ΚΚΕ να απολογηθεί για την αταλάντευτη στάση του στο αίτημα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, πρέπει ο ίδιος να εξηγήσει την επιμονή του στην ύπαρξη και ιδιωτικού τομέα Παιδείας.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα σε ενωμένους μαζικούς περιφρουρημένους αγώνες για τα άμεσα σύγχρονα προβλήματά τους, στην προοπτική της λαϊκής εξουσίας και λαϊκής οικονομίας, προοπτική που την έχουν εξοβελίσει οι ηγέτες του ΣΥΝ από το λεξιλόγιό τους. Ας θυμούνται, λοιπόν, πού και πού, πως στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί δε μιλάνε.


Β.Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ