Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θρήνος και οργή στην κηδεία του 15χρονου

Προκλητική παρουσία και επίθεση των ΜΑΤ

Eurokinissi

Οργή και θρήνος πολλή ώρα πριν την πραγματοποίηση της κηδείας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε το Σάββατο το βράδυ από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια.

Από νωρίς ο κόσμος μαζευόταν στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου για να χαιρετήσει τον Αλέξανδρο. Με λουλούδια στα χέρια και δάκρυα στα μάτια συμμαθητές, φίλοι και πάρα πολλοί που δε γνώρισαν τον αδικοχαμένο νέο πήγαν να του πουν το τελευταίο «αντίο». Τραγικές φιγούρες η μητέρα του και οι δικοί του άνθρωποι. Οσο περνούσε η ώρα περισσότεροι νέοι συνέρρεαν στο Νεκροταφείο. Η Αγίας Σοφίας, ο δρόμος μπροστά στο νεκροταφείο, δε χωρούσε το μαθητόκοσμο που δε σταματούσε να έρχεται. Τα στεφάνια από φίλους, φορείς, σχολεία, κόμματα και οργανώσεις γέμισαν το νεκροταφείο. Μεταξύ αυτών τα στεφάνια του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ, του ΣΑΣΑ. Το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο Γ. Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ και ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής του ΚΚΕ. Το ΠΑΜΕ εκπροσώπησαν ο Θ. Πατουλιάς και Β. Τζέλας.

Προκλητική παρουσία και επίθεση των ΜΑΤ

Προκλητική ήταν, για μια ακόμη φορά, η στάση των αστυνομικών δυνάμεων χτες, οι οποίες, λίγα μέτρα από το νεκροταφείο του Π. Φαλήρου, προέβησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Συγκεκριμένα η «αφορμή» δόθηκε όταν νεαροί που αντιλήφθηκαν την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων που είχαν στηθεί περιμετρικά του νεκροταφείου - παρά το γεγονός ότι η οικογένεια είχε ζητήσει να μην παραβρεθούν κάμερες στην κηδεία - απαίτησαν την άμεση απομάκρυνσή τους. Στην προσπάθειά τους να φτάσουν στα τηλεοπτικά συνεργεία ομάδες νεαρών βρέθηκαν μπροστά σε διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες βρίσκονταν στα γύρω στενά.

Το αποτέλεσμα ήταν άντρες των ΜΑΤ να εκτοξεύσουν μεγάλες ποσότητες χημικών, σε τέτοιο βαθμό που το συγκεντρωμένο πλήθος που βρισκόταν στο νεκροταφείο δεν μπορούσε να αναπνεύσει και διαλύθηκε στα γύρω στενά. Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέχισαν τη δράση τους στους δρόμους γύρω από το νεκροταφείο για αρκετή ώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ