Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ» Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
«Θωράκιση» της αντιλαϊκής πολιτικής

Να «θωρακίσει» την αντιλαϊκή πολιτική και να πλήξει τους λαϊκούς αγώνες επιδιώκει η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων.

Ο Κ. Καραμανλής, σε νέο «διάγγελμά» του χτες το βράδυ, ζήτησε εθνική ενότητα για την υπεράσπιση του δημοκρατικού πολιτεύματος απέναντι στη βία των ακραίων ομάδων. Στο πλαίσιο μάλιστα αυτής της «εθνικής ενότητας», δε δίστασε να ζητήσει, εκ νέου, την αναβολή των σημερινών συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της πανεργατικής απεργίας, μεταθέτοντας μάλιστα στις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων την ευθύνη για ό,τι συμβεί μετά την άρνησή τους να «συμμορφωθούν» στην κυβερνητική εντολή.

«Ζήτησα την αναβολή των συγκεντρώσεων», ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Είναι ευθύνη και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, μετά την επιμονή τους να πραγματοποιήσουν αύριο συγκεντρώσεις, με ενδεχόμενο να εκμεταλλευτούν ακραίες ομάδες τους αγώνες των εργαζομένων για τη συνέχιση της βίαιης, της καταστροφικής δράσης τους».

Η πρόκληση σύμφωνα με τον πρωθυπουργό σε αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι «να θωρακίσουμε το δημοκρατικό πολίτευμα απέναντι στη βία ακραίων ομάδων». Γι' αυτό, συμπλήρωσε, «η εθνική ενότητα είναι αυτή τη στιγμή το χρέος όλων μας». Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε, ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να καταδικάσουν απερίφραστα τις πράξεις αυτές. «Είναι ευθύνη, τόσο της κυβέρνησης, όσο και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων να υπάρξει άμεσα κοινωνική και πολιτική απομόνωση των στοιχείων της βίας, της παρανομίας, της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς», υποστήριξε. Επιπλέον ζήτησε «ενιαία στάση απέναντι σε παράνομες πράξεις», καθώς και «ενότητα στην απομόνωση των ακραίων στοιχείων».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, όπως τόνισε, αντιμετωπίζει τα γεγονότα «με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα που απαιτούν οι περιστάσεις».

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε πληροφορίες για λήψη έκτακτων μέτρων, λέγοντας πως η πληροφορία αυτή «δεν έχει καμία απολύτως βάση». Σύμφωνα με τον Ευ. Αντώναρο, «η κυβέρνηση ούτε συζήτησε, ούτε μια κουβέντα δεν έγινε και ούτε σκέφθηκε να ενεργοποιήσει τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος που μιλάνε για τέτοιες έκτακτες περιστάσεις». Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει να καλύπτει την αστυνομική βία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσποιήθηκε άγνοια για τις φωτογραφίες που δημοσίευσε χτες ο «Ελεύθερος Τύπος» που δείχνουν άνδρα των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας με προτεταμένο το όπλο του κατά των διαδηλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ