Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Μπίζνες για τη θέση ... γερουσιαστή

ΣΙΚΑΓΟ.--

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει αναλάβει καν καθήκοντα και τα σκάνδαλα ξεκίνησαν και μάλιστα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ιλινόις, οι δε Δημοκρατικοί παραδίδουν μαθήματα δημοκρατίας, ήθους και ακεραιότητας...

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ροντ Μπλακόγιεβιτς και ο επικεφαλής του επιτελείου του Τζον Χάρις συνελήφθησαν την Τρίτη με την κατηγορία της διαφθοράς, μετά την παρέμβαση ομοσπονδιακών πρακτόρων, οι οποίοι κατέγραψαν συνομιλίες τους, από τις οποίες αποκαλύπτεται ότι έψαχναν τρόπους να αποσπάσουν χρήματα εκμεταλλευόμενοι την εξουσία που είχαν για την επιλογή του διαδόχου του Ομπάμα στην κενή έδρα της πολιτείας του Ιλινόις.

Βέβαια, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα ότι ο κυβερνήτης του Ιλινόις Ροντ Μπλακόγιεβιτς σχεδίαζε να δεχτεί χρήματα ή πολιτικές χάρες από αυτούς που θα όριζε ως διαδόχους της κενής έδρας. Στην ουσία, είχε στήσει έναν άτυπο μηχανισμό πλειστηριασμού για τη θέση του γερουσιαστή.

Τελικά, ο πρόεδρος της αμερικανικής Γερουσίας, που προέρχεται από την πολιτεία του Ιλινόις, δήλωσε ότι θα ξανακαλέσει έκτακτη σύνοδο της Γερουσίας, προκειμένου να εγκρίνει σχετική νομοθεσία για να καλυφθεί η έδρα που έμεινε κενή μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ.

Οσο για τον Μπλακόγιεβιτς, 51 χρόνων και τον Χάρις, 46 χρόνων, κατηγορούνται για συνωμοσία με δόλο την υποκλοπή ταχυδρομικών και τηλεφωνικών επικοινωνιών και υποκίνηση σε δωροδοκία. Εάν καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν ποινή 20ετούς κάθειρξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ