Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταδίκη των εγκληματικών ενεργειών του Ισραήλ

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Κώστα Δρούτσα, προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Σκηνή από τη Χεβρώνα όπου Ισραηλινός στρατιώτης στοχεύει μικρούς Παλαιστίνιους με σφεντόνες

Associated Press

Σκηνή από τη Χεβρώνα όπου Ισραηλινός στρατιώτης στοχεύει μικρούς Παλαιστίνιους με σφεντόνες
Τις εγκληματικές ενέργειες του ισραηλινού στρατού κατοχής με δολοφονίες και παράνομες συλλήψεις χιλιάδων Παλαιστινίων καθώς και το παράνομο εμπάργκο που συνεχίζεται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, καταδίκασε με Ερώτησή του προς το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Δρούτσας.

Αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, σημείωσε ότι «το Ισραήλ κατέστρεψε στις 5 Νοεμβρίου πέντε παλαιστινιακές κατοικίες στην ανατολική Ιερουσαλήμ, επειδή κατά τις ισραηλινές αρχές είχαν ανεγερθεί χωρίς άδεια. Οπως καταγγέλλει η ισραηλινή οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα B'Tselem, από το 2004 οι ισραηλινές αρχές έχουν καταστρέψει 350 σπίτια Παλαιστινίων στην ανατολική Ιερουσαλήμ».

Συνεχίζοντας ο Κ. Δρούτσας σημείωσε ότι «ταυτόχρονα, συνεχίζεται το εγκληματικό ισραηλινό εμπάργκο σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, οι δολοφονίες και παράνομες συλλήψεις χιλιάδων Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων παιδιά, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά μέσο όρο 700 παιδιά το χρόνο συλλαμβάνονται από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις», υπογραμμίζοντας ότι «οι ενέργειες αυτές των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων πλήττουν βάναυσα τα στοιχειώδη δικαιώματα των Παλαιστινίων και παραβιάζουν κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο».

Καταλήγοντας ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, καλεί το Συμβούλιο να απαντήσει αν καταδικάζει τις εγκληματικές ενέργειες του ισραηλινού στρατού κατοχής που γίνονται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ