Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Και βοοειδή μολυσμένα με διοξίνη

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.--

Μετά τα χοιρινά, συναγερμός και για τα κοπάδια ιρλανδικών βοοειδών, που έλαβαν την ίδια τροφή με τους μολυσμένους με διοξίνη χοίρους και φέρεται να έχουν επίσης προσβληθεί από την τοξική ουσία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας της Ιρλανδίας, Μπρένταν Σμιθ.

Συγκεκριμένα, εργαστηριακές αναλύσεις που έγιναν σε 11 κοπάδια αποκάλυψαν ότι τρία από αυτά έφεραν ίχνη πολυχλωροβιφενυλίου (PCB), μία ουσία που συνήθως συγχωνεύεται με τη διοξίνη, σε επίπεδα μεγαλύτερα του ανώτατου επιτρεπτού ορίου, διευκρίνισε ο Μπρένταν Σμιθ. Πάντως ο Ιρλανδός υπουργός Γεωργίας, επέμενε ότι ο κίνδυνος «είναι εξαιρετικά μικρός» και διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ούτε αναμένεται η εμφάνιση συμπτωμάτων στον πληθυσμό», προσθέτοντας ότι τα μολυσμένα ζώα θα αφαιρεθούν από τη διατροφική αλυσίδα.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας, Αλαν Ρέιλι, δήλωσε ότι τα προϊόντα βοδινού κρέατος δε θα αποσυρθούν από την αγορά. Το πρόβλημα είναι πιθανό να προέρχεται από έλαια που χρησιμοποιούνται σε μηχανήματα αποξήρανσης ανακυκλούμενων προϊόντων αρτοποιίας, τα οποία ενσωματώνονται στις ζωοτροφές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ