Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Λάθη» θανάτου

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΡΩΜΗ, ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Νέο θανάσιμο «λάθος» διέπραξαν την Τετάρτη οι κατοχικές αμερικανο - ΝΑΤΟικές δυνάμεις του Αφγανιστάν, χτυπώντας κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής ένα αφγανικό αστυνομικό τμήμα και σκοτώνοντας έξι Αφγανούς αστυνομικούς και έναν άμαχο, ενώ ακόμα 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις δήλωσαν ότι μετά από «επιτυχημένη επιχείρηση» εναντίον «ανταρτών των Ταλιμπάν» στην πόλη Καλάτ, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον των αμερικανικών κατοχικών που ανταπέδωσαν τα πυρά και στη συνέχεια αποκαλύφθηκε η ταυτότητα των θυμάτων.

Χτες ο επικεφαλής των αμερικανικών κατοχικών στρατευμάτων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, εναρμονίστηκε με το διοικητή των κατοχικών δυνάμεων του Αφγανιστάν, ζητώντας διπλασιασμό των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα.

Εκδηλη είναι και η ανησυχία των Αμερικανών μετά και τις τελευταίες επιθέσεις εναντίον των αποστολών ανεφοδιασμού των δυνάμεων κατοχής του Αφγανιστάν, που διέρχονται από το Πακιστάν. Σύμφωνα δε με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, οι ΗΠΑ - παρά το γεγονός ότι αρχικά χαρακτήρισαν τις εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον των αυτοκινητοπομπών ανεφοδιασμού των κατοχικών ως ασήμαντο στρατιωτικά γεγονός - θα κάνουν «ό,τι πρέπει» για να προστατευτούν από οποιαδήποτε απειλή που προέρχεται από τη μεθοριακή ζώνη του Πακιστάν, προμηνύοντας ακόμα εντονότερο σφυροκόπημα και βία, ιδιαίτερα στις βορειοδυτικές περιοχές των φυλών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ