Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Η πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη

Κοινή ανακοίνωση και από Σωματεία εμποροϋπαλλήλων - ιδιωτικών υπαλλήλων, Ενώσεις, παρατάξεις και συσπειρώσεις των μικρών ΕΒΕ

Ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητες τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των μεγαλεμπόρων να καταργήσουν την αργία της Κυριακής, απευθύνει το ΠΑΜΕ. Με ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή, κατήγγειλε «την επιχειρούμενη προσπάθεια από το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, τους τοποτηρητές του, εμπορικούς συλλόγους, την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει η απόφαση της νομαρχίας της Αθήνας και να ανοίξουν τα καταστήματα σήμερα Κυριακή».

«Οι πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ που ανακοίνωσε ότι συμφωνεί να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές, είναι τεράστιες. H απόφασή του αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, τα κέρδη της. Αλλωστε οι εργαζόμενοι έχουν πείρα από την πολιτική του τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τώρα» σημειώνει το ΠΑΜΕ. Καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «που και με αυτή τους τη στάση στρέφονται ενάντια στη ζωή τους και στα συμφέροντά τους».

Επίσης, κάλεσμα σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, να αντισταθούν στις μεθοδεύσεις των μεγαλεμπόρων και των κομμάτων τους, απευθύνουν με κοινή τους ανακοίνωση ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Καρφούρ - Μαρινόπουλος - Ντία, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση LIDL, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση Κωνσταντακάτος, η ΟΒΣΑ, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ, η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων και το Σωματείο Καθαριστριών Αθήνας.

Τέλος, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τη νεολαία της πόλης να βρίσκονται σε αγωνιστική επιφυλακή σήμερα το πρωί, σε περίπτωση που οι μεγαλέμποροι ανοίξουν τα καταστήματά τους, υλοποιώντας απειλές που τις προηγούμενες μέρες είχαν στόχο να παρθεί σχετική απόφαση από τη Νομαρχία της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ