Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλη η ανταπόκριση για τη διάσωση του Αρχείου

Σε ποσοστό 44,88% είχε καλυφθεί μέχρι την περασμένη Δευτέρα το πανελλαδικό πλάνο της δίμηνης (Δεκέμβρης - Γενάρης) Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου και με στόχο την ολοκλήρωση της διάσωσης του αρχείου του Κόμματος με τη στέγασή του σε ένα σύγχρονο και ασφαλές κτίριο, ειδικά κατασκευασμένο για το σκοπό αυτό.

Σε όλη τη χώρα χιλιάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ υλοποιούν ένα πλατύτατο άνοιγμα στο λαό, αξιοποιώντας και αυτές τις γιορταστικές μέρες. Χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου, ανάμεσά τους ακόμα και άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές αναφορές, ενισχύουν την προσπάθεια διάσωσης του αρχείου, ενώ σ'αυτό συνδράμουν και μαζικοί και κοινωνικοί φορείς.

Πρώτη Οργάνωση - πάντα μέχρι την περασμένη Δευτέρα - από πλευράς κάλυψης του πλάνου παρέμενε η Κεντρική Μακεδονία με ποσοστό 62,85%, δεύτερη η ΚΟ Αττικής με 60,58%, τρίτη η ΚΟ Πειραιά με 60,35%. Ακολουθούν η Κρήτη με 60,06%, η Θεσσαλονίκη με 53,10%, η Θεσσαλία με 52,37%, η Πελοπόννησος με 50,11% και αμέσως μετά οι ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Εξωτερικού, Στερεάς - Εύβοιας, Αιγαίου, Αθήνας και Βορειοδυτικής Ελλάδας. Η ΚΝΕ είχε καλύψει το 36,73% και οι ΚΟΒ «902» και «Ριζοσπάστη» ποσοστό 48% και 37,39% αντίστοιχα.

Σημαντική δουλειά στην Αχτίδα Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΑ

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμα να ενισχύσουν την προσπάθεια διάσωσης του αρχείου του ΚΚΕ, κόβοντας ένα κουπόνι της Οικονομικής Εξόρμησης ή συμμετέχοντας οι ίδιοι στη διακίνηση των κουπονιών. Χάρη σ' αυτή την ανταπόκρισή τους η Αχτίδα Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΑ του ΚΚΕ έφτασε τη Δευτέρα 22/12 να καλύψει το πλάνο της κατά 47,73%.

Παρότι ο στόχος ήταν 50% οι δυνάμεις της Αχτίδας αισιοδοξούν ότι θα υπερκαλύψουν το πλάνο τους. Οπως μας είπε η γραμματέας της Αχτίδας, Θεοδώρα Χάλαρη, το άνοιγμα που έχει γίνει προσεγγίζει τους 1.000 ανθρώπους έως τώρα, ενώ η Αχτίδα έχει απευθυνθεί και σε σωματεία και σε Ομοσπονδίες του χώρου με την ανακοίνωση του Κόμματος και έχει βρει ανταπόκριση. Ενδεικτικά αναφέρει τη συμβολή στην εξόρμηση για τη διάσωση του αρχείου του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορίου με 500 ευρώ, του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορίου με 1.500 ευρώ, της Πανελλήνιας Ενωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ με 100 ευρώ. Ελέγχοντας την πορεία κάλυψης του πλάνου με συγκεκριμένα μέτρα συνεχίζουμε εντατικά το πλατύ άνοιγμα και την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που έχουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ