Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δολοφονική επίθεση εναντίον εργάτριας συνδικαλίστριας

Τη μετανάστρια συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέα της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, που νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», επισκέφτηκε την Τετάρτη 24/12/2008, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ. Η συνδικαλίστρια δέχτηκε επίθεση με οξύ από αγνώστους τη Δευτέρα το βράδυ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει οριστικά την όρασή της. Την επίθεση κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή το ΠΑΜΕ, απαιτώντας την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των ενόχων. Συνάδελφοι της συνδικαλίστριας κατήγγειλαν στην αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ ότι το τελευταίο διάστημα, τόσο η ίδια, όσο και άλλοι συνδικαλιστές του χώρου δέχονταν απειλές από εργολάβους καθαριότητας. Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ εκφράζει την αγανάκτηση και την οργή του για την άνανδρη επίθεση, που στόχο έχει το σύνολο των εργαζομένων. «Αυτή η άθλια μεθόδευση για άλλη μια φορά θα πέσει στο κενό», ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, στις 24/12/2008, «καταγγέλλει την ύπουλη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η εργάτρια συνδικαλίστρια». Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ύπουλη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η εργάτρια συνδικαλίστρια Κούνεβα Κωνσταντίνα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό της, που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή της. Η συνδικαλίστρια του σωματείου καθαριστριών δέχτηκε επίθεση έξω από το σπίτι της από επαγγελματίες δολοφόνους.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση, χωρίς καθυστέρηση, να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκάλυψη και την τιμωρία των δραστών και των εντολέων τους. Οι έρευνες πρέπει να κατευθυνθούν και στις εταιρείες που εργολαβικά δραστηριοποιούνται στο χώρο της καθαριότητας, εκεί που η εργοδοσία καταπατά τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων. Εκεί όπου η βαναυσότητα και η τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων είναι καθεστώς. Και αυτή η επίθεση φανερώνει την εργοδοτική τρομοκρατία που βασιλεύει στους περισσότερους εργασιακούς χώρους και ειδικά εκεί που εφαρμόζονται οι ελαστικές και προσωρινές εργασιακές σχέσεις. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και για το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και για την ανοχή τους και τη συγκάλυψη της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη, μπορεί να αποκρούσει και την εργοδοτική τρομοκρατία και την αντιλαϊκή πολιτική, δυναμώνοντας την ταξική αλληλεγγύη και πάλη της, με την ανασύνταξη του κινήματός της, τον απεγκλωβισμό από τον εργοδοτικό και δικομματικό συνδικαλισμό. Να διεκδικήσει αποφασιστικά τα σύγχρονα δικαιώματά της, την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ