Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Να γίνει αγώνας η οδύνη

«Η οδύνη και η θλίψη για τα τραγικά θύματα του εγκληματικού ναυαγίου του "Εξπρές Σαμίνα" να μετατραπεί σε αποφασιστικό αγώνα, που δε θα επιτρέψει τόσο την επανάληψη ενός τέτοιου εγκλήματος, αλλά και θα ξεσκεπάσει τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς». Αυτό αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος.

Στην ίδια απόφαση σημειώνεται ότι η σύνδεση των νησιών με την Ηπειρωτική Ελλάδα πρέπει να γίνεται σε τακτά δρομολόγια με πλήρη ασφάλεια για τους επιβάτες και τα πληρώματα. «Είναι και τα πλοία Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δηλαδή κοινωνική παροχή, που πρέπει να εξασφαλίζεται με γνώμονα την εξυπηρέτηση του χρήστη και όχι το κυνήγι του κέρδους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Τέλος ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τη ναυπηγοεπισκευή, όπου τονίζεται ότι «στη χώρα μας συρρικνώνεται τη στιγμή που και νέα πλοία κατασκευάζονται στο εξωτερικό και τα υπάρχοντα χρειάζονται επισκευές. Ο Δήμος Περάματος και οι μαζικοί φορείς της πόλης μαζί με τους εργαζόμενους στη Ζώνη παλεύουν πάνω από έξι χρόνια για την ανανέωση της ακτοπλοΐας μας μέσα από την Ελληνική Ναυπηγοεπισκευή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ