Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
Οι αγώνες έφεραν δεσμεύσεις

Η υφυπουργός Υγείας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Ν. Γκατζή, ανακοίνωσε ότι το Δεκέμβρη δημοπρατούνται τα  σχετικά έργα.

Μετά την κινητοποίηση όλων των τοπικών φορέων του νομού Μαγνησίας, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ανακοινώσει την ένταξη των έργων του Νοσοκομείου Βόλου στο Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, αλλά δεν προβλέπει ούτε δραχμή για το έργο μέσα στο 2000.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και η υφυπουργός Υγείας Μ. Σπυράκη, ανακοίνωσε ότι στις 10 του Δεκέμβρη το έργο θα δημοπρατηθεί. Ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 13,5 δισ. δρχ. και έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Ανακοίνωσε όμως ότι για το 2000 δεν έχει προβλεφτεί καμία χρηματοδότηση, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το ακριβές χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των έργων.

Ο Ν. Γκατζής στην τοποθέτησή του είπε ότι η ιστορία του Νοσοκομείου του Βόλου θυμίζει το γεφύρι της Αρτας, αφού η περιοχή της Μαγνησίας ταλαιπωρείται με αυτό το θέμα για πάνω από 10 χρόνια. Χρειάστηκε, είπε ο βουλευτής, να κινητοποιηθούν όλοι οι τοπικοί φορείς της Μαγνησίας για να αναγκαστεί η κυβέρνηση να ανακοινώσει τη δημοπράτηση των έργων μία μόλις μέρα πριν την πραγματοποίηση σχετικού συνεδρίου στο Βόλο. Ζήτησε δε, να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση το ακριβές χρονοδιάγραμμα των έργων για να γνωρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής τι και πότε πρόκειται να γίνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ