Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο σιδηρόδρομος κόβει στα δύο τα Τρίκαλα

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Επίκαιρη Ερώτηση για τα προβλήματα που προκαλεί η διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλα - Καλαμπάκα μέσα από την πόλη των Τρικάλων, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής.

Οπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, με δεδομένο ότι η κυκλοφορία μεταξύ των δύο τμημάτων της πόλης γίνεται από τις υφιστάμενες διαβάσεις, αυτές θα πρέπει να διατηρηθούν ως ισόπεδες - φυλασσόμενες και μετά τη διαπλάτυνση της σιδηροδρομικής γραμμής, διαφορετικά οι συνοικίες των Τρικάλων αποκόπτονται από το υπόλοιπο τμήμα της πόλης και η κυκλοφορία θα γίνει ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη.

«Η υπερβολική και χωρίς λόγο υπερύψωση της σιδηροδρομικής γραμμής με τα έργα που εκτελούνται, καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη τη χρήση αυτών των διαβάσεων, ιδιαίτερα προς τις συνοικίες Γαρδικάκι, Γκαζέλο, Πυργετό και Κηπάκι» υπογραμμίζει ο Ν. Γκατζής και ρωτά τους υπουργούς Μεταφορών - Επικοινωνιών και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης «αν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να επιλύσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, χαμηλώνοντας το ύψος της γραμμής καθ' όλο το μήκος αυτών των διαβάσεων, ώστε να είναι εφικτή η προσπέλασή τους, λύση που είναι από κάθε άποψη πιο πρόσφορη και με λιγότερα προβλήματα, σύμφωνα και με τις απόψεις τεχνικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ