Τρίτη 13 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ατζαμήδες ή φιλαράκια;

«Εριξαν 31 σφαίρες από απόσταση 50 μέτρων εναντίον σταθερού στόχου και μόνο οι δύο από αυτές βρήκαν τον 21χρονο (...) η επίθεση έγινε με ένα φιλικό προς τον χρήστη και εύκολο σχετικά όπλο (...) οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως δε διαθέτουν πείρα» (αξιωματικός της ασφάλειας για αυτούς που εμφανίζονται ως «συστατικό της εξέγερσης» / στο ΒΗΜΑ).

Επιμένει...

«Επαναλαμβάνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι το κεφάλαιο της παλαιάς τρομοκρατίας έχει κλείσει οριστικά» (ποιος άλλος, ο Χρυσοχοΐδης / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

Κι αυτός επιμένει

«Η όλη εξέλιξη από τη σύλληψη του Σάββα Ξηρού έως την παράδοση του Δ. Κουφοντίνα παρέπεμπε σε μια "εκεχειρία" (...) ίσως δε μάθουμε πότε "κλείστηκε" αυτή η "εκεχειρία". Τι και ποιοι μεσολάβησαν. Ποια ήταν η συμφωνία και ποια τα ανταλλάγματα» (ο Γ. Τράγκας στη ΧΩΡΑ).

Να δέρνουν, αλλά με τρόπο

«Το πιο σκληρό της πρόσωπο έδειξε ξαφνικά την περασμένη Παρασκευή η Αστυνομία (...) δεν είναι η πρώτη φορά που παρεξηγεί τον ρόλο της (...) ασφαλώς όλη η κοινωνία θέλει μια ισχυρή, αξιόπιστη και αποτελεσματική Αστυνομία. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με τον τρόπο που όλοι είδαν την περασμένη Παρασκευή» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Κι άλλο κίνημα;

«Η Διαμαντοπούλου ζήτησε να επανεξεταστεί τι σημαίνει άσυλο (...) ακούστηκαν ταυτόχρονα κι άλλες φωνές κι έφτιαξαν χορωδία. Στο ίδιο πνεύμα μίλησαν ο Θόδωρος Πάγκαλος από το ΠΑΣΟΚ και ο Φώτης Κουβέλης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας (...) ο Στέφανος Μάνος το άρπαξε και το συνέχισε. Ηδη δημιουργείται ένα "κίνημα" με τη "Σεγκολέν του ΠΑΣΟΚ" επικεφαλής» (ο Γ. Λακόπουλος στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ