Σάββατο 24 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Το ΚΚΕ, ως το μόνο κόμμα, που απαντά καθαρά στο καθοριστικό ερώτημα για την εκπαιδευτική πολιτική, δηλαδή προς όφελος ποιου αναπτύσσεται, ανέδειξε η χτεσινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία, που έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Ο Κώστας Καραμανλής ζήτησε διακομματική νομιμοποίηση της υποταγής της εκπαίδευσης στις ανάγκες της αγοράς και των κατευθύνσεων της ΕΕ, καλώντας τα πολιτικά κόμματα σε διάλογο, που, όπως υποστήριξε, θα είναι από... μηδενική βάση. Επίσης ζήτησε αλλαγή της νομοθεσίας για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η σελίδα του διαλόγου που ζητά η κυβέρνηση είναι γεμάτη από τα αρνητικά δεδομένα που έχουν δημιουργήσει με μέτρα και νόμους οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας ευθέως στον πρωθυπουργό. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το ΚΚΕ έχει μια συγκεκριμένη σκοπιμότητα: Το αντιπάλεμα της κυβερνητικής πολιτικής, όπως και των επιλογών της ΕΕ για την Παιδεία, «στη ραχοκοκαλιά της και στα σημεία».

Η κατάργηση των εξετάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια ήταν το κοινό σημείο των τοποθετήσεων των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδιασμού για την Παιδεία, χωρίς σε καμία περίπτωση όμως να αντιταχθεί στους βασικούς πολιτικούς άξονες που προωθεί. Να αθωώσει την ΕΕ προσπάθησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, υποστηρίζοντας ότι επιτρέπει στην Ελλάδα να έχει όποιο εκπαιδευτικό σύστημα επιθυμεί, δημόσιο ή ιδιωτικό. Τέλος, υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου τάχτηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ